Zimski sportovi

Boston opet pobjeđuje

Krešimir Ferlak • nedjelja, 27.11.2011.
Boston opet pobjeđuje

Od jedanaest subotnjih utakmica izdvajamo novu pobjedu aktualnih prvaka, a to im je jedanaesta u zadnjih dvanaest utakmica. Detroit je stigao do petog uzastopnog slavlja, dok je pobjednički niz Vancouvera podignut na četiri utakmice.

Boston je loše krenuo u sezonu, a onda su napravili najduži pobjednički niz u ligi. Čak deset pobjeda zaredom. U petak su poraženi kod kuće nakon penala od Detroita, ali noćas su se opet vratili pobjedničkim navikama. U goste im je stigao Winnipeg, koji je pružio dobar otpor, ali bodovi su ipak ostali kod kuće.

Sjajno su Jetsi otvorili utakmicu,nakon deset minuta su imali prednost od dva pogotka. Poveli su preko Evandera Kanea, a prednost gostiju udvostručio je Dustin Byfuglien. Možda ključna stvar za Bruinse je bila ta, da su uspjeli smanjiti do kraja prve trećine. Zabio je kapetan Zdeno Chara.

Preokret je napravljen do kraja drugog dijela, oba pogotka postigao je Chris Kelly. Prvo je izjednačio s igračem manje, a onda tri minute prije kraja perioda doveo Boston i do vodstva. Winnipeg je pritiskao i tražio izjednačenje u trećoj dionici, ali nisu uspjeli, a na kraju je praznu mrežu gostiju za konačnih 4:2 pogodio Brad Marchand. Boston se tako, nakon kiksa protiv Detroita, opet vratio pobjedama.

Taj isti Detroit je na svome ledu stigao do pete uzastopne pobjede. Slavili su protiv divizijskih rivala iz Nashvillea, u utakmici koju su kontrolirali od prve do zadnje minute. Poveli su sredinom prvog dijela golom Valtterija Filppule, dok je susret riješen u drugom periodu. Prvo je Henrik Zetterberg udvostručio vodstvo Red Wingsa, a onda je Filppula novim pogotkom donio 3:0.

Posljednjih dvadeset minuta bilo je samo formalnost, Danny Cleary je zabio za domaćine, a Jack Hillen za goste. ˝Liga je vrlo izjednačena i svaki bod je jako važan. Najvažnije je doći do pobjeda, ali u zadnje vrijeme i igramo vrlo dobro, pa imamo šansu dobiti svaki susret˝, izjavio je dvostruki strijelac Filppula.

Napokon su probuđeni i Canucksi, koji su na teškom terenu u San Joseu stigli do četvrte uzastopne pobjede. Ključna je bila jedna minuta drugog perioda u kojoj su gosti iz Vancouvera postigli dva brza gola preko Henrika Sedina i Andrewa Albertsa. Prije toga je Manny Malhotra doveo Canuckse do vodstva, a izjednačio je Andrew Murray. Tu prednost iz drugog dijela gosti su zadržali do kraja, Sharksi su pred kraj tek smanjili pogotkom Patricka Marleaua.

Henrik Lundqvist je obranio svih 29 pokušaja Flyersa, dok je njegov sunarodnjak Carl Hagelin postigao svoj prvi Nhl pogodak u slavlju Rangersa od 2:0. Praznu mrežu sačuvao je i Mike Smith u pobjedi Phoenixa nad Dallasom od 3:0. Islandersi su s 3:2 svladali New Jersey, s time da je Devilsima pogodak Zacha Parisea poništen sekundu prije kraja.

Pittsburgh je preokrenuo 1:3 protiv Montreala, te su slavili u produžetku golom Krisa Letanga. Buffalo je nanio novi poraz Capitalsima, koji nikako da vrate formu s otvaranja sezone. Dva gola Sabresa djelo su Lukea Adama. Tampa je drugi put u dva dana dobila Floridu, a u pobjedu od 5:1 dva pogotka je ugradio Steven Stamkos, dok je Chicago kao gost bio bolji od Los Angelesa, te Colorado kao domaćin od Edmontona.

NHL, rezultati, 26.11.2011.: New Jersey – NY Islanders 2:3, NY Rangers – Philadelphia 2:0, Colorado – Edmonton 5:2, Boston – Winnipeg 4:2, Buffalo – Washington 5:1, Montreal – Pittsburgh 3:4 (OT), Tampa Bay – Florida 5:1, Detroit – Nashville 4:1, Phoenix – Dallas 3:0, San Jose – Vancouver 2:3, Los Angeles – Chicago 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!