Rukomet

Horvat: "Zaslužili smo punu Arenu"

Zvonka Keliš • nedjelja, 27.11.2011.
Horvat: "Zaslužili smo punu Arenu"
Foto: Kristijan Komarica

Domaća pobjeda nad Chamberyjem, posebice nakon one u gostima, izazvala je veliki osmjeh na licima Zagrebovih igrača. Ključ pobjede, svi igrači, pa tako i kapetan Zlatko Horvat, vide upravo u odličnoj igri u prvom dijelu susreta. Marko Kopljar i Ljubo Vukić morali su se, pak, složiti kako je Zagreb u subotu odigrao najbolju utakmicu ove sezone.

Kapetan hrvatskog prvaka, Zlatko Horvat, ipak smatra kako susret s Chamberyjem nije bio lagan, već da je Zagreb igrao toliko dobro da francuska momčad jednostavno ništa nije mogla: "Nije bila lagana utakmica, nego smo mi pružili izvrsnu partiju od prve do zadnje minute i pogotovo prvo poluvrijeme gdje su nam oni zabili samo sedam golova. Dakle, obrana je bila odlična i iz toga su se rodile polukontre i kontre, brzi golovi i tako smo kapitalizirali ovu pobjedu."

Sve bolji Zagreb

Zagrebaši kako sezona odmiče igraju sve bolje i bolje, a s time se slaže i njegov kapetan: "Najbitnije je dobro ući u sezonu, iz utakmice u utakmicu dizali smo samopouzdanje."

Dobro je Zagreb bio posložen, zabijalo se sa svih pozicija, dok je obrana bila itekako čvrsta: "Na krilima obrane igrali smo dobro u napadu, na postavljenu igru nismo imali problema, sve je dosta dobro izgledalo. Sa svih pozicija smo zabijali golove", dodao je Horvat.

Pred rukometašima Zagreba još je dosta utakmica u Ligi prvaka u kojima im se ne smije dogoditi nikakva pogreška: "Ne smije biti kikseva, pogotovo u Sarajevu gdje smo protiv Bosne prošle sezone odigrali neriješeno. Vjerujem da ćemo s pravim pristupom kao danas i kao prije šest dana da ćemo dobiti Bosnu i uzeti dva boda."

Najbolja Zagrebova utakmica

"Vratari su večeras bili na razini i obrana nam je bila bolja. Imali smo dosta zicera i prilika za gol. Danas je utakmica bila kompletna, dosta je igrača zabilo golove i igralo,mislim da ne može bolje od ovoga. Ovo je vjerojatno najbolja utakmica Zagreba ove sezone", izjavio je Kopljar.

Zagrebačka Arena ponovno nije bila puna, a Zagrebaši su svojom igrom svakako pokazali da zaslužuju pune dvorane i glasno navijanje: "Nije Arena bila poluprazna, ipak je ovo velika dvorana. Možda je ovo prevelika dvorana za nas, no zaslužili smo da bude puna, a možda smo i razmazili publiku, naime, Chambery je sada izgledao kao lagana momčad, no oni su odlični, a kako je publika vidjela da smo ih dobili u gostima, možda su znali da ćemo ih dobiti i večeras."

Marko Kopljar zaključio je da je Zagrebašima u susretu s Francuzima bilo lakše nego što su očekivali: "Nadali smo se ovakvom ishodu, da ćemo dobrom obranom zabiti puno laganih golova i da ćemo ih pokušati dobiti već u prvom poluvremenu."

Odlična atmosfera

Atmosfera u momčadi hrvatskog prvaka je sjajna posebice nakon nanizanih pobjeda i odličnih predstava posljednjih tjedana: "Dobro raspoloženje bilo je tu pogotovo nakon utakmice u Chamberyju gdje smo bili još malo u grču. Naime, tjedan prije bili smo bez Gojuna i Kopljara i praktički nismo ni trenirali, no posebno nakon te pobjede, atmosfera je bila odlična budući da nas je pobjeda uza sve dodatno dignula te je bila kao neka nadogradnja", kazao je Vukić.

Zagrebovo lijevo krilo, Ljubo Vukić, složio se sa svojim suigračima da je Zagreb u subotu navečer jednostavno bio predobar za goste iz Francuske: "Odigrali smo toliko dobru obranu da nam nisu mogli parirati ni u jednoj sekundi utakmice. Odigrali smo odlično, pogotovo prvo poluvrijeme, i tu smo ih praktički rasturili, nisu znali što bi. Nedostajao im je desni bek, Bičanić je bio četiri, pet dana bolestan tako da stvarno nisu imali snage za nešto više. No oni upravo zbog naše dobre igre, ne zbog nekih njihovih problema, nisu mogli bolje."

Iako Zagreb na pripremama nije izgledao najbolje, s vremenom se dizao i pokazivao što i kako može, a posebice se to vidjelo u posljednja dva susreta s francuskom momčadi: "Rastemo iz utakmice u utakmicu, na pripremama smo, naime, igrali lošije, kasnije smo bili sve bolji i ovo je do sada najbolja utakmica ove sezone. Utakmica s Barcelonom ne može se uspoređivati jer je to Barca i ne možeš u susretu s njom pokrpati sve rupe. Danas nije bilo savršeno, ali bilo je jako blizu savršenstva", dodao je Vukić.

Iako je drugo mjesto u skupini A Lige prvaka praktički osigurano, Zagrebaši se ne smiju opustiti: "Još su četiri utakmice pred nama i ništa nije gotovo, ne smijemo kiksati doma protiv Schaffhausena jer bi nastala frka. Idemo dalje ozbiljno i nema puštanja", završio je Vukić.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!