Zimski sportovi

Ducksi tonu sve niže

Ante Jukić • ponedjeljak, 28.11.2011.
Ducksi tonu sve niže

Posljednji dan još jednog uzbudljivog tjedna u najjačoj hokejskoj ligi svijeta još je malo produbio veliku krizu Anaheim Ducksa, koji se gotovo ni ne sjećaju kada su zadnji put pobijedili. Puni plijen iz Honda Centra noćas su odnijeli Toronto Maple Leafsi.

Slobodnom padu Anaheima kao da nema kraja. Ducksi su noćas doživjeli sedmi uzastopni poraz, i čak 16. u posljednjih 18 nastupa, a da stvar za momčad iz Honda Centra bude još bolnija, nemali je doprinos pobjedi Toronto Maple Leafsa dao bivši igrač Anaheima, Joffrey Lupul, kojeg su Ducksi u veljači iz Kalifornije poslali u Ontario. Lupul se nekadašnjim poslodavcima "zahvalio" s dvije asistencije i odličnom igrom u obrani protiv prve napadačke linije domaćina, a Toronto je s konačnih 5:2 zaključio vrlo uspješnu gostujuću turneju, u kojoj je upisao tri pobjede i samo jedan poraz.

Ducksi su dobro otvorili utakmicu, u desetoj minuti su preko Beauchemina došlo do vodstva, no onda su jednostavno stali. S dva pogotka Bozaka, te po jednim MacArthura i Crabba, gosti iz Kanade su početni zaostatak okrenuli u visoko vodstvo, koje je nakratko, u šestoj minuti posljednje trećine, ugrozio Perry, pogotkom za 4:2. Maple Leafsi su u završnici utakmice odbili sve napade domaćina, a 12 sekundi prije kraja uspjeli su i pogoditi praznu mrežu Ducksa, čime su začinili svoju treću uzastopnu pobjedu. Pogodak za 5:2 postigao je Schenn.

Istim rezultatom kao Toronto u Anaheimu, slavili su i Calgary Flamesi na gostovanju u Raleighu. Nepredvidljiva momčad iz Alberte je protiv Minnesote pokazala svoje bolje lice, koje im je donijelo pobjedu na ledu vodeće momčadi Divizije Northwest. Pogotke za goste postigli su Giordano, Stempniak, Brodie, Tanguay i Iginla, dok su za Minnesotu zabili Clutterbuck i Johnson. Interesantno, ovo je bio drugi uzastopni domaći poraz Wildsa ovim rezultatom, a isto tako je zanimljivo da je i onaj prethodni momčad iz Raleigha doživjela od gostiju iz Alberte. Podsjetimo, s 5:2 su u petak u Xcel Energy Centru slavili Edmonton Oilersi.

Hat-trick nedjeljnih pobjeda gostiju zaokružio je St. Louis, koji je pogocima Russela i Backesa preokrenuo početno vodstvo (Dorsett) Columbus Blue Jacketsa. Bila je to prva utakmica Kena Hitchcocka protiv svog bivšeg kluba, u kojem je ostavio veliki trag. Hitchcock je najuspješniji trener u kratkoj povijesti Columbusa, i jedini koji je Blue Jacketse uspio uvesti u doigravanje. "Mnogo je igrača u Columbusu s kojima sam zaista blizak. Zaista poštujem te momke, neki od njih bi, budite sigurni, prošli i kroz zid za mene", slikovito je nakon utakmice rekao Hitchcock.

U posljednjoj utakmici večeri Ottawa Senatorsi su spasili čast domaćina, svladavši s 4:3 Carolina Hurricanese. Prvo ime utakmice u kanadskoj prijestolnici bio je Jason Spezza, koji je s dva pogotka došao do brojke od ukupno 200 u NHL karijeri. Pogotke za Senatorse postigli su još Rundblad i Smith, dok su za goste pogodili Dwyer i Ponikarovski.

NHL, rezultati, 27.11.2011.: Ottawa - Carolina 4:3, Columbus - St. Louis 1:2, Minnesota - Calgary 2:5, Anaheim - Toronto 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH28.11.2011. u 13:55
    Jadni Anaheim, tako su dobro krenuli u sezonu a sada...valjda će se oporaviti i uhvatiti barem 8. mjesto.
    ALGHAZANTH