Nogomet

Bilić: "Užasna vijest, najgora moguća"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.11.2011.
Bilić: "Užasna vijest, najgora moguća"
Foto: Davor Sajko

Vijest o smrti velškog izbornika Garyja Speeda potresla je cijeli nogometni svijet, a šokiran je ostao i hrvatski izbornik Slaven Bilić. Hrvatska delegacija susrela ga je prije samo nekoliko dana...

Gary Speed, jedan od najpoznatijih reprezentativaca Walesa u povijesti koji je krajem prošle godine bio preuzeo funkciju izbornika, u nedjelju je pronađen mrtav. Iz cijelog svijeta stižu izrazi sućuti, ali i nevjerice, a jednako je iznenađen tragičnom viješću ostao i hrvatski izbornik Slaven Bilić.

"Dobio sam informacije s nekoliko strana. Ne samo da sam konsterniran i u šoku, nego uopće ne mogu shvatiti da je to moguće. Presjeklo me, Gary je bio sjajan čovjek", izjavio je Bilić, kojemu je Speed u momčadi Evertona bio suigrač i kapetan.

Bilić i Speed susreli su se prije nekoliko dana u Bruxellesu, kada se dogovarao raspored odigravanja utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, u kojima su Hrvatska i Wales u istoj skupini.

"Razgovarali smo o svemu. Nevjerojatno, čekam da mi prijatelji iz Engleske jave pojedinosti, ali ne mogu vjerovati. Užasna vijest, najgora moguća", kaže Bilić za službene stranice HNS-a.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić poslao je službene izraze sućuti Speedovoj obitelji i Velškom nogometnom savezu.

"Šokirani smo, bio je sjajan mladi čovjek, nogometaš, sportaš. Imao sam čast upoznati ga sad u Bruxellesu, bio je krasan, odmjeren te lijepo i autoritativno predstavljao velšku delegaciju. Beskrajno mi ga je žao", rekao je Srebrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!