Košarka

Lutz: "Ovo nam je zadnji vlak"

Ivor Krapac • utorak, 29.11.2011.
Lutz: "Ovo nam je zadnji vlak"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Treće kolo prvog kruga Eurokupa Cibonu vodi u Doneck, gdje će se protiv istoimene domaće momčadi nadati pokretanju s nule nakon početka s dva poraza u skupini A. Kako je najavio privremeni trener Cibosa Danijel Lutz, u Ukrajini će hvatati pobjedu koja im je nužna za zadržavanje priključka u borbi za drugi krug...

Protiv Gravelinesa i jeruzalemskog Hapoela ostali su praznih ruku, ali nakon popravka dojma nedjeljnom pobjedom nad Union Olimpijom u ABA ligi, Cibonini igrači otišli su u Doneck s nadom da će pokazati da su bolji nego sugeriraju prva dva nastupa u ovom natjecanju. Na redu je novi izazov u gostima, u Donecku, gdje će ih dočekati momčad koju s klupe vodi bivši srpski reprezentativac Saša Obradović.

Među igračkim adutima, Obradović računa na dvojicu svojih sunarodnjaka, krilnog centra Ivana Radenovića i iskusnog razigravača Vuleta Avdalovića, a među Amerikancima koji su trenutno u Donecku, vrijedi izdvojiti Michaela Leeja, bivšeg igrača Splita, koji je prošle sezone bio odličan u Radničkom iz Kragujevca. Lee je 2010./11. završio kao vodeći strijelac tadašnje NLB lige, s prosjekom od 19,6 poena, a bio je treći u poretku za najkorisnijeg igrača, iza Luke Žorića i Dontayea Drapera.

Doneck na 1-1

U dosadašnja dva kola Eurokupa, Cibonini naredni suparnici ubilježili su pobjedu i poraz. Počeli su uspjehom kod kuće, s 80:71 protiv Hapoela, dok se u Gravelinesu nisu proveli dobro - glavni favorit skupine A nadjačao ih je sa 78:53.

No, vratimo se na recentniju prošlost - u dosadašnja dva kola Eurokupa, najefikasniji igrač ukrajinske momčadi bio je Avdalović, s 15 poena po susretu, a pratili su ga Lee s 10 i još jedan Amerikanac, Ramel Curry, uz 9,5 poena po utakmici.

"Nama kao momčadi je to zadnji vlak, utakmica koju moramo dobiti ako želimo dalje u Eurokupu", opisao je Danijel Lutz s kakvim će ulogom Cibosi igrati u Donecku: "Što se njih tiče, kada neka ekipa ima internacionalnog trenera i puno stranaca, među kojima ima i bivših srpskih reprezentativaca, to govori puno".

"Jasno je da imaju snagu, ali siguran sam da ćemo i mi imati šansu u ovoj utakmici. Odlazimo s ciljem da se održimo u Eurokupu", zaključio je privremeni Cibonin trener, kojem će, kao i protiv Union Olimpije, i u Ukrajini na klupi pomagati Nikša Prkačin.

Utakmica u Donecku počinje u 18 sati po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng29.11.2011. u 14:48
    Ajmo decki, vjerujem u nasu pobjedu...
    vlacng
  • Obrisan korisnik29.11.2011. u 12:33
    ajde, samo hrabro, kao protiv olimpije! pa dako i bude poraz-jebiga. đouk nam je s ova 2 poraza (posebno ona sramota doma, protiv francuza) ionako zatvorio prolaz u drugi krug 99%.
    Obrisan korisnik