Zimski sportovi

Capsi i Canesi promijenili trenere

Sportnet • utorak, 29.11.2011.
Capsi i Canesi promijenili trenere

Glavni trener Washington Capitalsa Bruce Boudreau od danas je i službeno bivši strateg na klupi momčadi glavnog grada SAD-a.

George McPhee, GM Washington Capitalsa, potvrdio je vijest kako Bruce Boudreau odlazi s klupe kluba nakon što je prošlog tjedna stigao do dvjestote pobjede brže od bilo kojeg drugog trenera u Istočnoj konferenciji.

Capitalsi su imali više razloga za otkaz suradnje. U posljednjih osam susreta momčad je gubila šest puta. Najupečatljiviji je poraz od Toronto Maple Leafsa (1:7) u susretu odigranom 19. studenoga. Lošim nizom pali su na osmo mjesto Istoka unatoč perspektivnom sastavu momčadi na čelu s napadačem Aleksandrom Ovečkinom, vlasnikom dvije titule MVP-a lige.

Boudreau je angažiran u klubu prije četiri godine na Dan zahvalnosti. S ekipom Washingtona je u regularnom dijelu sezone skupio skor 201-88-40, ali u doigravanju ima samo 17-20.

Dale Hunter je novi strateg ekipe koja ove sezone lovi Stanley kup. 51-godišnji Kanađanin je prethodnih deset sezona proveo na klupi London Knightsa u OHL-u s kojima je osvojio prvi Memorial kup u povijesti kluba sezone 2003./2004., a tri puta je osvojio Matt Leyden Trophy za najboljeg trenera OHL-a. Kao igrač je proveo sedam sezona u Québec Nordiquesima, 12 sezona u Capitalsima, a karijeru je simbolično završio u Colorado Avalancheu sezone 1998./1999.

Novi trener Capsa je legenda Washingtona. Pet godina je bio kapetan momčadi, a njegov dres s brojem 32 je jedan od četiri koje je klub umirovio. U 872 utakmice je s Capsima postigao 556 bodova. Prvi je igrač u povijesti NHL-a s postignutih rekordnih 1020 bodova uz 3565 kaznenih minuta. Po minutama izvan leda na drugom je mjestu lige.

Hunter je 15. trener u povijesti Capitalsa, a prvu priliku za dokazivanje će imati na domaćem ledu u Verizon Centru. Momčad kapetana Ovečkina će ugostiti St. Louis Blues.

Carolina Hurricanesi su uručili otkaz Paulu Mauriceu, a klub će u nove pobjede voditi Kirk Muller. Kanađanin je od 2006. godine do prošle sezone bio pomoćni trener Montréal Canadiensa, kluba s kojim je kao igrač osvojio Stanley u sezoni 1992./1993. Početkom ove sezone vodio je Milwaukee Admiralse u AHL-u.

Muller će prvu utakmicu s novim timom koji je trenutno 14. na Istoku odigrati s trećeplasiranim Florida Panthersima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2011. u 12:07
    Bruce među navijačima visi već dvije godine, gore nego Jurčiću :)
    Obrisan korisnik