Zimski sportovi

Quick prebrz za Sharkse

Krešimir Ferlak • utorak, 29.11.2011.
Quick prebrz za Sharkse

Četiri neizvjesne utakmice vidjeli smo u ponedjeljak, a niti na jednoj nije bilo više od četiri pogotka. Derbi divizije Pacifik odigrali su Kingsi i Sharksi, a slavio je Los Angeles predvođen odličnim vratarom Jonathanom Quickom. Niz od četiri poraza prekinuo je Nashville, a do pobjeda su stigli i Dallas, te Minnesota.

Jedan pogodak u prvom dijelu, te jedan u drugom bili su dovoljni za pobjedu Los Angelesa protiv susjeda i divizijskih rivala iz San Josea. Ključni čovjek pobjede bio je vratar Jonathan Quick, koji je zaključao svoju mrežu i utakmicu završio s 33 obrane, bez propuštanja pločice u mrežu

Prvi pogodak za Kingse djelo je Ethana Moreaua, dok je pobjedu domaćina sredinom drugog perioda potvrdio Mike Richards. Strijelac prvog pogotka objasnio je koliko im je ovo značajna pobjeda.˝Imali smo nešto za dokazati. Još je rano, ali nismo zadovoljni s trenutnom pozicijom na ljestvici i željeli smo dokazati sebi da smo elitna momčad u ligi˝, rekao je Moreau.

Pronger na operaciju

Branič i kapetan Philadelphije, Chris Pronger, ponovno će izbivati s leda. Danas bi trebao ići na manju operaciju koljena, da se uklone neki dijelovi zbog kojih Pronger ne igra puno snagom. Iako zahvati na koljenu većinom zahtijevaju duže mirovanje, iz kluba su izvijestili kako bi se Pronger trebao vratiti na led za mjesec dana.

Četiri poraza u nizu nije nešto na što su u Nashvilleu navikli. Taj niz je prekinut u Edmontonu, gdje su Predatorsi stigli do zaslužene pobjede. Iako su domaćini poveli u prvom periodu zgoditkom Jordana Eberlea, Nashville je imao inicijativu i do kraja preokrenuo rezultat. Izjednačio je Shea Weber s igračem više, a pobjedu gostima donosi Nick Spaling sedam minuta prije kraja. Anders Lindback na golu Nashville je zaustavio sedamnaest udaraca, a čak je upisao i asistenciju.

Nakon gotovo godinu dana prvu pobjedu upisao je Andrew Raycroft, danas rezervni vratar Dallasa. Zbog ozljede Karija Lehtonena stao je na gol i sakupio 35 obrana protiv Colorada. Starsi su slavili 3:1, uz dva gola Michaela Rydera. Istim rezultatom Minnesota je dobila Tampu uz pogodak i asistenciju Mikke Koivua.

NHL, rezultati, 28.11.2011.: Minnesota – Tampa Bay 3:1, Colorado – Dallas 1:3, Edmonton – Nashville 2:1, Los Angeles – San Jose 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!