Zimski sportovi

Canucksi nastavljaju niz, poraz Penguinsa u NY

Vedran Babić • srijeda, 30.11.2011.
Canucksi nastavljaju niz, poraz Penguinsa u NY

U osam novih utakmica NHL-a možda najveće iznenađenje priredili su New York Islandersi pobjedom u Buffalu. Vancouver Canucksi i St. Louis Bluesi nastavili su svoje pobjedničke nizove, a New York Rangersi nadjačali su Pittsburgh Penguinse...

Unatoč porazu u New Yorku, Pittsburgh Penguinsi zadržali su vodeće mjesto na Istoku. Protiv Rangersa, kojima je ovo bila sedma uzastopna pobjeda na domaćem terenu, izgubili su 4:3. Ako ćemo zasebno gledati rezultate u prvoj i trećoj trećini, Penguinsi su dobili obje s po 1:0, no zato su u drugoj primili sva četiri pogotka i postigli samo jedan.

Vodstvo im je krajem prve trećine donio Neal na asistenciju Crosbyja, a Rangersi su do konca drugog perioda preokrenuli na 4:1 pogocima Callahana, Mitchella, Richardsa i Gaborika. Malkin je sedam sekundi prije kraja smanjio na 4:2, a početkom posljednje trećine Crosby je asistirao Dupuisu za 4:3. Penguinsi nisu imali pravu priliku za izjednačenje, tim više što su većinu od posljednjih sedam i pol minuta proveli s jednim ili čak dva igrača više.

Na krilima vratara Schneidera (38 obrana) lanjski viceprvaci Vancouver Canucksi pobijedili su posljednju momčad na ljestvici Zapada, Columbus Blue Jacketse (4:1). 26-godišnji vratar sada iza sebe ima 164 obrana od 168 posljednjih udaraca, a njegovoj momčadi ovo je peta uzastopna pobjeda.

Jednu pobjedu manje u nizu imaju St. Louis Bluesi, koji su s 2:1 u Washingtonu porazili Capitalse i popeli se na četvrto mjesto Zapada. Uz to, pokvarili su debi Dalea Huntera, trenera Capitalsa. Istu sudbinu doživio je i Kirk Muller, novi trener Carolina Hurricanesa, koji su s 3:1 izgubili na svom ledu od Florida Panthersa. Pobjedu je gostima omogućio Matthias s dva pogotka u posljednje tri i pol minute susreta.

New York Islandersi priredili su iznenađenje porazivši u Buffalu domaćine Sabrese s 2:1, a u gostima su slavili još Phoenix Coyotesi i Ottawa Senatorsi. Utakmicu Calgary Flamesa i Nashvillea Predatorsa odlučio je jedan pogodak i to domaćeg sastava. 70 sekundi prije kraja prve trećine zabio je Derek Smith.

NHL, 29. studenoga:
Buffalo Sabres - New York Islanders 1:2, Carolina Hurricanes - Florida Panthers 1:3, Washington Capitals - St. Louis Blues 1:2, New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4:3, Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 1:4, Winnipeg Jets - Ottawa Senators 4:6, Calgary Flames - Nashville Predators 1:0, Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!