Zimski sportovi

Red Wingsima šesta zaredom

Krešimir Ferlak • četvrtak, 01.12.2011.
Red Wingsima šesta zaredom

Hokejaši Tampe pružali su odličan otpor u Joe Luis Areni, ali na kraju su domaćini slavili pobjedu od 4:2. Do novog slavlja stigao je i Boston, najbolja momčad u studenom, dok su dva boda i novog trenera dobili Anaheim Ducksi.

Šesta pobjeda za Detroit u nizu nije bila lagana, iako se po prvom periodu tako činilo. Red Wingsi su dominirali nad gostima s Floride i poslije dvadeset minuta imali su 2:0. Poveli su u petoj minuti, kada se u jednoj gužvi pred vratima Tampe najbolje snašao Pavel Dacjuk. Sedam minuta kasnije Detroit odigrava sjajnu kontru koju prvim pogotkom sezone završava Jonathan Ericsson za povećanje vodstva domaćina.

Tampa se vraća u drugom periodu. Red Wingsi su zaredali s nekoliko isključenja, a s igračem više na ledu smanjuje Martin St.Louis. Izjednačenje je stiglo na samom zatvaranju perioda. Bila je to jako lijepa akcija Matta Gilroya i Stevena Stamkosa, koju ovaj potonji završava pogotkom za 2:2 nakon druge trećine.

Boudreau na klupi Anaheima

Bruce Boudreau je samo dva dana bio bez posla. U ponedjeljak su ga otpustili Washington Capitalsi, a poslije noćašnje utakmice su ga već zaposlili Anaheim Ducksi. Oni su otpustili svog dugogodišnjeg trenera, Randya Carlylea, s kojim su Ducksi 2007. ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba i osvojili Stanley Cup.

Treći dio sjajnim prodorom otvorio je Dacjuk. Nije zabio gol, ali je izborio igrača više, kojeg domaćini koriste i ponovo vode preko Thomasa Holmstroma. Desetak minuta kasnije pobjedu Detroita potvrdio je Darren Helm. S Tampom se, kao generalni menadžer, u Detroit vratio Steve Yzerman, legenda Red Wingsa, koji je zaradio ovacije gledališta, ali se kući vratio bez bodova.

Aktualni prvaci iz Bostona u mjesecu studenom su osvojili 25 od mogućih 26 bodova! Jedini poraz doživjeli su od zahuktalih Red Wingsa kod kuće nakon penala. Noćas su gubili u Torontu, ali su do kraj stigli do prilično uvjerljive pobjede od 6:3. Slavljem nad Maple Leafsima, Bruinsi su baš od njih preuzeli vodeće mjesto divizije Sjeveroistok.

Dva pogotka za prvake postigao je Milan Lucic, dok je David Krejci upisao gol i dvije asistencije. Kod domaćina dva asista imao je Luke Schenn. ˝Znamo da nismo sjajno krenuli u sezonu. Zato smo se odlučili fokusirati samo na sljedeću utakmicu i krenulo je s pobjedama. Sada imamo puno samopouzdanja, pa je i mnogo lakše igrati˝, rekao je kapetan Bostona Zdeno Chara.

Momčad Anaheima pružila je odličnu igru protiv Montreala, a na kraju je to izgledalo kao zahvala treneru Randyu Carlyleu, koji je otpušten nakon utakmice. Završilo je 4:1 za Duckse, a briljirale su njihove glavne zvijezde. Corey Perry i Ryan Getzlaf su napokon uzeli stvari u svoje ruke, te su svaki s pogotkom i dvije asistencije vodili Anaheim do dva boda.

Pogotkom Kylea Brodziaka, Minnesota je poslije penala pobijedila u Edmontonu i tako opet zasjela na vrh Zapada, ali i cijele lige. Oilersi su imali 2:0, međutim Wilds'i to stižu i pobjeđuju boljim izvođenjem penala. Oni niti blizu nisu bili potrebni u Denveru, gdje je Colorado sa 6:1 pregazio New Jersey. Najbolji pojedinac susreta bio je napadač Avs'a, Ryan O'Reilly, koji je zabio gol i dva puta dodao za pogotke svojih suigrača.

NHL; rezultati, 30.11.2011.: Toronto – Boston 3:6. Detroit – Tampa Bay 4:2, Colorado – New Jersey 6:1, Edmonton – Minnesota 2:3 (SO), Anaheim – Montreal 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 17:43
    Opa, dobro da se onaj mulac od trenera Avsa, Joe Sacco zabunio pa koji put pobjedio s više od 1 gola razlike! Kako god, treba ga smjeniti. GO AVS, GO!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 13:14
    posljednji marš stare garde detroita
    Obrisan korisnik