Nogomet

Capello: "Bit će vrlo teško"

Dino Brumec • petak, 02.12.2011.
Capello: "Bit će vrlo teško"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fabio Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, rekao je da smatra da će Europsko prvenstvo sljedeće godine biti vrlo teško za njegovu momčad. U usporedbi s prošlogodišnjim Mundialom, Capello je priznao da očekuje još teži turnir, a spomenuo je i neke reprezentacije koje bi želio izbjeći.

Za predstojeće Europsko prvenstvo Engleska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini zajedno s Njemačkom, Italijom i Rusijom te je to čini mogućim protivnicom hrvatske nogometne reprezentacije na turniru. O svojim očekivanjima i nadama u vezi sa ždrijebom progovorio je i Fabio Capello.

"Definitivno će biti teže nego na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Konkurencija će biti veća jer ako pogledate sve jakosne skupine i momčadi, posebno tri europske reprezentacije koje su se kvalificirale u polufinale prošlogodišnjeg Mundiala, tehničke i organizacijske karakteristike ekipa su na vrhu", rekao je trofejni talijanski trener.

Također je dodao: "Isto tako, neke momčadi, koje nisu sjajno igrale na Svjetskom prvenstvu, sada će opet biti blizu vrha. Portugal, Francuska, Italija će odigrati bolje. Zaista će biti težak turnir."

Na upit koje bi momčadi želio izbjeći rekao je: "Španjolsku i Nizozemsku, a nakon toga, Portugal i Francusku. Te momčadi ne bih želio u grupnoj fazi Europskog prvenstva."

Capello je još jednom potvrdio da će nakon turnira engleska nacija morati krenuti u potragu za novim izbornikom. "To je to za mene na poziciji engleskog izbornika", zaključio je talijanski stručnjak.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice02.12.2011. u 16:24
    sumnjam da će proći skupinu,moraju puno bolji biti nego dosad
    xavice
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 14:46
    Englezima taj don Fabio zbilja nije trebo,on toliko otočkih stručnjaka oni stranca uzeše,svašta!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 14:45
    Iskreno receno, drago mi je da te na toj poziciji nakon turnira vise necu vidjeti!
    Obrisan korisnik