Nogomet

Löw: "Svaka će utakmica biti teška"

Dino Brumec • petak, 02.12.2011.
Löw: "Svaka će utakmica biti teška"
Foto: HB-Press-Agency

Skupina smrti, kako je odmah, s potpunim pravom, proglašena skupina B, uključuje četiri vrlo jake momčadi. Njemački stroj, nizozemska finoća, Cristiano Ronaldo i društvo te mala, ali nimalo neopasna Danska ukrstit će koplja i pokušati proći u drugu fazu natjecanja. Izbornici reprezentacija ponudili su svoje viđenje ždrijeba.

Danski izbornik Morten Olsen o vrlo teškoj skupini za svoju reprezentaciju rekao je: "U našoj skupini nalaze se dvije reprezentacije koje se smatraju kao favoriti cijelog natjecanja. Također, ovdje je i Portugal, kojeg smo porazili više puta u posljednjih nekoliko godina, ali koji je još uvijek vrlo jak. Očito, morat ćemo biti u najboljoj formi, a svi naši igrači morat će biti u odličnom raspoloženju tih desetak dana. Na kraju, biti će potrebno i mnogo sreće da bismo uspjeli u svojim ciljevima. Nisam vidio nasmiješena lica na kolegama iz drugih momčadi u ovoj skupini jer je svima vjerojatno jasno koliko je ovo teška grupa."

Šef nizozemskog stručnog stožera Bert van Marwijk smatra kako ova skupina predstavlja veliki izazov za njegove igrače: "Skupina je vrlo teška i svi se slažu s tim. Velika je prednost što želiš odigrati ove utakmice sad i vrlo si motiviran. Prvi naš dvoboj bit će onaj s Danskom i na tu utakmicu gledamo kao na najvažniju. Kada prođemo skupinu, igrat ćemo protiv momčadi iz skupine A pa je očito da ima nekih prednosti i nedostataka. Za mene osobno, ovo je sjajan ždrijeb, s atraktivnim protivnicima. Velik nam je ovo izazov."

Portugalski izbornik Paulo Bento, unatoč optimizmu, svjestan je u kakvoj se situaciji nalazi: "Rekli smo i prije ždrijeba da idemo na Europsko prvenstvo da budemo kompetitivni, da ćemo svaku utakmicu željeti pobijediti. No, svjesni smo da smo vrlo vjerojatno ušli u najjaču skupinu."

Joachim Löw, izbornik jedne od najjačih europskih reprezentacija, Njemačke, rekao je: "Rekao sam i prije ždrijeba da mi ne priželjkujemo nikog niti se ikog bojimo. Svaka utakmica biti će teška. Biti će mnogo rasprava prije Europskog prvenstva i ljudi često uzimaju formu iz kvalifikacija kako bi procijenili momčadi, ali na kraju sve se svodi na igre na turniru. Mnogo se toga neočekivanog može dogoditi, poput ozljeda, i zato trebamo biti na najvišoj razini. Samo tako ćemo imati šanse za pobjedu, ali ista situacija je i s drugim momčadima."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 01:03
    Dario, slažem se. Mislim da Nizozemci neće imati neki nastup. S obzirom na pad Portugala i koliko vidim neke svađe, Danska nije bez šansi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 23:09
    švabe će ovo osvojit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 22:56
    Tu će Mannschaft uzeti 9 bodova,veće su šanse Danskoj da uzme bod ili bodove Nizozemcima ili Portugalcima nego Niz.ili Port. da ne izgube protiv Njemačke.Ovi Holandezi su precjenjeni,daleko su oni od Elfa i Furije,i imali su puno boljih generacija od ove!
    Obrisan korisnik