Zimski sportovi

Red Wingsi pokorili i Buffalo

Ante Jukić • subota, 03.12.2011.
Red Wingsi pokorili i Buffalo

Sa sjajnim partijama nastavili su Detroit Red Wingsi, koji su protiv Buffala upisali sedmu uzastopnu pobjedu. Od ostalih noćašnjih utakmica u najjačoj hokejskoj ligi svijeta, vrijedi izdvojiti dvoboj u Anaheimu, gdje su se Philadelphia Flyersi izvukli iz vrlo teške situacije.

Ni Buffalo Sabresi nisu uspjeli pronaći lijek protiv zahuktalog društva iz Detroita. Red Wingsi su noćas upisali četvrtu uzastopnu gostujuću, a ukupno sedmu pobjedu, koju su praktički osigurali već u prvoj trećini, kada su, u razmaku od samo šest minuta, golovima Kindla, Franzena i Filppule pobjegli na visokih 3:0. Taj rezultat na semaforu je stajao sve do šest minuta prije kraja, a onda je malu nadu domaćina vratio Hecht, koji je svojim trećim pogotkom sezone smanjio na 3:1. Pokušali su se Sabresi u samoj završnici u potpunosti vratiti u igru, no umjesto pogotka u mreži raspoloženog Howarda, domaći navijači vidjeli su još jedno slavlje Red Wingsa. U pretposljednjoj minuti dvoboja Dacjuk je pogodio nebranjenu mrežu Sabresa i postavio konačnih 4:1.

"Kada igramo ovako kao što smo večeras igrali, teško nas je pobijediti. Definitivno imamo potencijal za velike stvari, no vrijeme će pokazati koliko ćemo u tome uspjeti", zadovoljno je, ali i s dozom opreza, nakon utakmice rekao trener Red Wingsa Mike Babcock.

Zna Babcock vrlo dobro kao je sport, posebno hokej na ledu, nepredvidljiv, i kako seriju pobjeda vrlo lako može zamijeniti "crna rupa". Upravo takvu situaciju trenutno proživljavaju u Anaheimu, čiji su čelnici u potrazi za povratkom na pobjedničke staze posegnuli za uobičajenim potezom - promjenom trenera. Na klupi Ducksa noćas je debitirao "friško" smijenjeni trener Washington Capitalsa, Bruce Boudreau, koji se u svom prvom nastupu u Honda Centru morao zadovoljiti polovičnim učinkom.

Iako su sredinom utakmice bili u vrlo teškoj situaciji (0:3), Philadelphia Flyersi iz Anaheima su, ponajviše zahvaljujući Jaromiru Jagru, odnijeli oba boda. Neuništivi Čeh s dva je pogotka goste vratio u igru, a onda su palicu preuzeli najbolji strijelci momčadi. Tri minute prije kraja "regularnog" dijela utakmice Hartnell je svojim jubilarnim desetim pogotkom sezone izjednačio na 3:3, dok se za potpuni preokret pobrinuo Giroux, pogodivši za konačnih 4:3 Flyersa u četvrtoj minuti produžetka. Inače, veliku prednost Ducksima u prvoj polovici dvoboja donijeli su Cogliano, Selanne i Gordon.

Osim dvoboja u Anaheimu, još su dvije utakmice noćašnjeg programa riješene dodatnim metodama. Chicago i Colorado svoje su pobjede protiv NY Islandersa, odnosno St. Louisa, "zakaparile" u raspucavanju. Jedini uspješan izvođač kaznenog udarca u United Centru bio je Toews, dok je u Pepsi Centru ta čast pripala O'Reillyju. Kanađanin u redovima Colorada time je zaključio svoje sjajnu večer - O'Reilly je, naime, asistirao Hejduku kod pogotka za 1:1, onda je, deset minuta prije kraja, uzeo stvar u svoje ruke i donio Av'sima prvi bod, pogotkom za 2:2.

Nakon kratkog izbivanja, Minnesota se noćas vratila na vrh poretka kompletne lige. Wildsi su u svojoj dvorani s 4:2 nadvisili New Jersey Devilse, a prvo ime susreta bio je dvostruki strijelac Kyle Brodziak. Preostala dva pogotka za Minnesotu zabili su Heatley i Wellman, dok su strijelci za goste bili Parise i Kovalčuk.

U posljednjoj utakmici večeri, Edmonton Oilersi su rezultatom 6:3 pobijedili Columbus Blue Jacketse. Prvi hat-trick u NHL karijeri ubilježio je Edmontonov Ryan Jones, a iako je njegova momčad poražena, razloga za zadovoljstvo nakon dvoboja u Rexall Placeu imao je i Derek Dorsett, dvostruki strijelac za Blue Jacketse.

NHL, rezultati, 02.12.2011.: Buffalo - Detroit 1:4, Minnesota - New Jersey 4:2, Chicago - NY Islanders 5:4 (SO), Colorado - St. Louis 3:2 (SO), Edmonton - Columbus 6:3, Anaheim - Philadelphia 3:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 10:00
    Red Wingsi ko Medvjedi!
    Obrisan korisnik