Nogomet

Van Marwijk: "Nitko ne izgleda sretno"

Ante Zovko • subota, 03.12.2011.
Van Marwijk: "Nitko ne izgleda sretno"
Foto: EPA

Izbornici Nizozemske, Njemačke i Portugala jasno su nakon ždrijeba označili skupinu B Europskog prvenstva 2012. najtežom.

Ždrijeb je odlučio da će se u skupini B sastati aktualni svjetski doprvak Nizozemska, aktualni europski doprvak Njemačka te Danska i Portugal. Mediji su je već nazvali "skupinom smrti", a ni razmišljanja izbornika nisu daleko od toga.

Nizozemski strateg Bert van Marwijk bio je jasan: "Ovo je najteža skupina, svi se slažu o tome. Susreo sam se sa svim izbornicima reprezentacija iz skupine i nijedan ne izgleda sretno. Mislim da postoji mnogo međusobnog poštovanja. Ova skupina je ogroman izazov."

Nizozemska prvu utakmicu igra s Danskom. Van Marwijk smatra da se tu moraju uzeti tri boda: "Uopće ne razmišljam o Njemačkoj. Samo gledam prvu utakmicu. Za mene je prva utakmica najvažnija. Na svjetskom prvenstvu bila je slična situacija. Prvo smo igrali s Danskom, kao i ovdje. Jednostavno moramo pobijediti. Ako želite igrati nekakvu ulogu na prvenstvu, morate pobijediti u prvoj utakmici. Od sada bi sve trebalo biti fokusirano na to."

Joachim Löw vodit će Njemačku na trećem velikom natjecanju zaredom. I njegove misli slične su Van Marwijkovim: "Mislim da je ovo vjerojatno najteža skupina. Kad je pogledam, izgleda najuzbudljivije, vjerojatno se radi o najizjednačenijoj skupini. No, na Euru su sve momčadi dobre, bez obzira s kim igrate."

Portugal je završio u skupini u kojoj je, osim Nizozemske i Njemačke, i Danska, reprezentacija koja je osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini u kojoj je bio Portugal.

Zbog toga je Paulo Bento bio dosta oprezan: "Ždrijeb je takav kakav jest. Mi nećemo određivati prioritete. Moramo to prihvatiti kako je. Skupina je jako teška, najjača od sve četiri. Ali je i jako ujednačena uzevši u obzir kvalitetu momčadi i njihov međusobni omjer."

U prvom kolu, 9. lipnja, sastaju se Nizozemska i Danska te Njemačka i Portugal, u drugom, 13. lipnja, Danska i Portugal te Nizozemska i Njemačka, a u trećem, 17. lipnja, Portugal i Nizozemska te Danska i Njemačka.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 16:10
    Ja se nadam da Nizozemci ispadnu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 12:22
    Nadam se da će Englezi ispati :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 11:16
    Nadam se da će Nijemci ispast, teško da hoće ali rađe bi vidio Portugal u četvrtfinalu
    Obrisan korisnik