Zimski sportovi

Napokon Washington i Calgary

Krešimir Ferlak • nedjelja, 04.12.2011.
Napokon Washington i Calgary

Subota je donijela prvu pobjedu Dalea Huntera na klupi Capitalsa, nakon produžetka su svladali Ottawu. Pobijedili su i Calgary Flamesi koji pokušavaju uhvatiti priključak s momčadima Zapada, dok su Islandersi preskočili Carolinu u velikoj večeri Matta Moulsona.

Nakon dva poraza u uvodnim susretima na klupi Washingtona, Dale Hunter je napokon stigao do prve pobjede kao Nhl trener. To mu je u dvanaestoj sekundi produžetka utakmice protiv Ottawe omogućio Brooks Laich, koji je noćas odigrao svoju 500-tu utakmicu u Nhl-u.

Regularni dio je završio 2:2, a domaći Capitalsi su bolje krenuli u utakmicu. Poveli su nakon manje od dvije minute igre pogotkom Nicklasa Backstroma. Izjednačenje je stiglo na otvaranju drugog perioda, kada je zabio još jedan Šved, Erik Karlsson. Washington se vratio u vodstvo u trećem periodu preko Troya Brouwera, a susret je u produžetak odveo Milan Michalek svojim šesnaestim pogotkom sezone.

Odluka je stigla nakon samo dvanaest sekundi dodatnog vremena, lijepo su kombinirali Jason Chimera i Brooks Laich, a ovaj potonji je zabio za pobjedu. ˝Dobar je osjećaj. Ali, to je nešto što želite što prije ostvariti pa da možemo nastaviti dalje˝, prokomentirao je svoju prvu pobjedu trenerske Nhl karijere Dale Hunter.

Njih puno više ima trener Calgarya Brent Sutter, ali ove sezone ne dolaze baš onako kako bi Flamesi željeli. Oni i dalje drže posljednje mjesto svoje divizije, a noćašnjom pobjedom nad Oilersima stigli su na bod zaostatka za Coloradom. Edmonton je imao 2:0 i 3:2, ali Flamesi to preokreću i stižu do slavlje od 5:3.

Golovima Petrella i Gagnera Oilersi su nakon tri minute imali dva gola prednosti, ali već za četiri bilo je 2:2 poslije golova Jokinena i Bourquea. Na novi pogodak čekalo se sve do trećeg perioda kada domaći opet vode preko Ryana Nugenta-Hopkinsa, ali to je bilo kratkog vijeka, preokret i dva boda Flamesima donose Smith, Backlund i Jokinen.

Utakmicu karijere odigrao je Matt Moulson, koji je postigao čak četiri pogotka u pobjedi svojih New York Islandersa nad Dallas Starsima. Završilo je 5:4, a Moulson je pobjedu svojoj momčadi donio manje od tri minute prije kraja. Starsi su dostigli vodstvo Islandersa od tri pogotka, kasnije izjednačili i na 4:4, ali nisu pronašli lijek za Moulsona i bodovi su otišli u New York. Ovom pobjedom Islandersi su prepustili Carolini začelje Istočne konferencije.

Pittsburgh i Minnesota se izmjenjuju gotovo dan za danom kao vodeća momčad lige, a od noćas to su opet Penguinsi. Pobijedili su Carolinu 3:2 uz pogodak i asistenciju Craiga Adamsa, dok je za domaćine dva gola dao Jamie McBain. Dvostruki strijelac bio je i Marian Hossa u pobjedi svog Chicaga nad St.Louisom, te Evander Kane u slavlju Winnipega protiv New Jerseya.

Florida je nastavila sa sjajnim igrama i u San Joseu, gdje su s 5:3 nadigrali domaće Sharkse uz pogodak i dva asista Tomasa Fleischmanna. Uspješni gosti bili su još Montreal, Buffalo i Philadelphia, a do novih bodova stigli su i Rangersi, te aktualni prvaci iz Bostona.

NHL, rezultati, 3.12.2011.: Los Angeles – Montreal 1:2, Boston – Toronto 4:1, Washington – Ottaawa 3:2 (OT), Carolina – Pittsburgh 2:3, Winnipeg – New Jersey 4:2, Tampa Bay – NY Rangers 2:4, St.Louis – Chicago 2:5, Nashville – Buffalo 2:3, Phoenix – Philadelphia 2:4, Dallas – NY Islanders 4:5, Edmonton – Calgary 3:5, San Jose – Florida 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!