Nogomet

Balakov: "Teška, ali slatka pobjeda"

S Poljuda:Bernard Jurišić • nedjelja, 04.12.2011.
Balakov: "Teška, ali slatka pobjeda"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk nije uspio nadigrati Zadar, ali ga je uspio pobijediti. Sretnim pogotkom Anasa Sharbinija Bili su ipak s tri boda završili jesensu sezonu u kojoj su opet doživjeli puno razočaranja...

Krasimir Balakov utakmicu protiv Zadra dočekao je i završio pljeskom s tribina. Bez obzira što Hajduku ide loše, bugarski strateg uživa potporu s tribina, a dok je tako o njegovoj smjeni Hajdukova uprava neće razmišljati.

"Vrlo teška, vrlo slatka pobjeda. Imali smo sreće, ali smo je i zaslužili. Približili smo se Dinamo, umaknuli Slavenu i Splitu, ova nam je pobjeda dala malo spokoja uoči zime. Zadovoljan sam pobjedom, a Anas je bio najbolji igrač večeras za mene. Čestitam svim mladim igračima koji su imali i uspona i padova u ovih 90 minuta, s ovom smo momčadi prvi put igrali. Pobjeda će i njima dati puno samopouzdanja za dalje."

Vezane vijesti

Balakov je posebno istaknuo Anasa, iako je opći dojam da Hajdukov "kreator" nije odigrao neku sjajnu utakmicu. Štoviše, u prvom je dijelu puno lopti izgubio, a nije ništa posebno učinio u napadu. Pitali smo ga za pojašnjenje tog isticanja Hajdukovog broja 99.

"Anas je bio duša momčadi večeras, kad Andrić nije na terenu netko drugi mora preuzeti vodstvo, on je bio taj. Bio je motor i dizao atmosferu u momčadi, pokušavao je, radio jedan na jedan, borio se i na kraju zabio pobjednički gol."

Balakov je ipak priznao da Hajduk nije izgledao dobro.

"Nismo izgledali kako želimo, ali za to ima objašnjenja. Nismo imali puno opcija, složili smo momčad od onoga što imamo, još nam je i Andrić otpao pred samu utakmicu i uz to sve je ipak najvažnije da smo pobijedili. Imali smo faza u kojima smo igrali dobro, iako ukupno nije bilo sjajno. Ljubičić? Luštica je igrao dvije utakmice u kratkom vremenu i nije bio spreman za 90 minuta trošenja na tako važnom mjestu. Kod Ljubičića se vidjelo u prvom poluvremenu da nije u ritmu, ali u drugom dijelu je bio bolji. Drugih opcija za tu poziciju nismo imali."

Spustili ste Dinamovu prednost na šest bodova, kakvo proljeće očekujete?

"Teško mi je pričati što će biti za nekoliko mjeseci, ali dobro je i za prvenstvo i za nas da smo što bliže Dinamu. Kako ćemo završiti na kraju - to ćemo vidjeti na kraju."

Trener Zadra Dalibor Zebić ukratko je sažeo svoj današnji dojam:

"Mogu biti zadovoljan zbog dojma i zbog toga što smo se dobro oduprli favoriziranom Hajduku, ali ne mogu biti zadovoljan zbog jednog sretnog pogotka kojim smo ostali bez bodova. Čestitam Hajduku jer se utakmica ipak igra za golove, mi smo pokazali neefikasnost, Hajduk je zabio. Nadam se da ćemo ovako igrati i u nastavku sezone, ali s boljom realizacijom. Čeka nas teško proljeće."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!