Zimski sportovi

Pepsi pregorak za Red Wingse

Ante Jukić • ponedjeljak, 05.12.2011.
Pepsi pregorak za Red Wingse

U noći u kojoj su momčadi Istočne konferencije mirovale, Colorado je u svom Pepsi Centru prekinuo pobjednički niz Detroit Red Wingsa. Završetak tjedna bio je uspješan i za aktualne doprvake iz Vancouvera, što se ne može reći za Anaheim Duckse, koji su doživjeli još jedan bolni poraz.

Pobjednički niz Detroita zaustavio se na brojci sedam. Red Wingsi su noćas poraženi u Denveru, a presudio im je čovjek iza kojeg je možda i najuspješniji vikend u NHL karijeri. Dva dana nakon što je dvama pogocima (jedan je bio u raspucavanju) i asistencijom odveo Colorado do trijumfa protiv St. Louisa, Ryan O'Reilly je u Pepsi Centru srušio i "najvruću" momčad lige, u dvoboju koji je na "klackalici" bio sve do same završnice.

Red Wingsi su prvi "pokazali zube". Krajem prve trećine goste je u vodstvo doveo Franzen, no odmah po povratku s prvog odmora, Av'si su preko O'Reillyja i Stasnyja u samo dvije minute okrenuli utakmicu. U šestoj minuti posljednje trećine za 2:2 je pogodio Cleary, i dvoboj starih rivala u tom je trenutku ušao u potpuno neizvjesne vode. Ubrzo nakon izjednačujućeg pogotka Red Wingsi su dobili priliku s igračem više ponovno prijeći u vodstvo, ali pogodak je pao na drugoj strani. Na prag pobjede domaćine je doveo Galiardi, dok je "točku na i" pola minute prije kraja dvojim drugim pogotkom večeri stavio O'Reilly, pogodivši nebranjenu mrežu Red Wingsa za konačnih 4:2.

Pogodak u praznu mrežu vidjeli su noćas i gledatelji u Anaheimu, gdje je Minnesota zadala novi bolan udarac nesretnim Ducksima. Pogocima Getzlafa i Koivua, domaćini su u ranoj fazi utakmice poveli 2:0, no nije to previše poremetilo odlične goste iz Raleigha. Heatley, Wellman i Bouchard su se do kraja druge trećine pobrinuli za potpuni preokret i očaj navijača u Honda Centru, koji su ove sezone već mnogo puta nemoćno gledali kako njihova momčad ispušta prednost.

Nadu Ducksima nakratko je, pogotkom za 3:3 sredinom posljednje trećine, vratio Fowler, ali završnica utakmice u potpunosti je pripala gostima. Pet i pol minuta prije kraja za 4:3 Wildsa pogodio je Johnson, a sve dvojbe oko pobjednika u posljednjim je sekundama empty-net pogotkom otklonio Clutterbuck. Četvrtom uzastopnom gostujućom pobjedom, Minnesota se ponovno vratila na vrh poretka kompletne lige.

U preostaloj utakmici večeri, Vancouver Canucksi su se u derbiju zapadne Kanade lako obračunali s Calgary Flamesima. Aktualni doprvaci goste iz Alberte otpratili su s visokih 5:1, iako je prva trećina završena vodstvom Flamesa (Tanguay). Pogotke za Canuckse postigli su Bieksa, Higgins, Booth, Hansen i Daniel Sedin.

NHL, rezultati, 04.12.2011.: Colorado - Detroit 4:2, Anaheim - Minnesota 3:5, Vancouver - Calgary 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 19:05
    Hahhaha koji odličan naslov članka!! GO AVS GO!!!!
    Obrisan korisnik