Zimski sportovi

U Salzburg po Red Bull

Martina Oštrić • utorak, 06.12.2011.
U Salzburg po Red Bull
Foto: Dejan Popek

Fenomenalna utakmica s Capitalsima u Ledenoj spremljena je u stražnji džep, a Medvjedi su mislima već u Salzburgu, gdje ih čeka dvoboj s aktualnim prvacima, Red Bullom...

Medveščak je u nedjelju odigrao još jednu odličnu utakmicu. Na domaćem su terenu stradali Vienna Capitalsi, što im je peta pobjeda u nizu. U utorak momčad Martyja Raymonda čeka novi težak izazov zvan Red Bull Salzburg. Bit će to sraz bodovno izjednačene druge i treće momčadi na tablici, koji će jednoj od timova donijeti iskorak te povećati prednost za dva boda.

Greg Day smatra kako je ključ pobjeda ove sezone pune četiri linije. "Svaka linija je opasna, ima svoje kvalitete i donosi nešto drugo, a upravo zbog toga se suparničkim momčadima teško prilagoditi našoj igri", kazao je za službenu stranicu kluba.

Hvalospjevi Medveščaku

Kapetan Michael Trattnig smatra kako će gledatelji vidjeti jako dobru utakmicu, a suigrač mu Dan Welser dodaje kako je Medveščak trenutno najbolja momčad lige. "Igraju odličan hokej, imaju dobrog golmana i jako dobre napadače".

Napadač Frank Banham objasnio je kako je vrlo zadovoljan drugim mjestom, no neće stati na tomu. "Želimo nastaviti s pobjedama", ozbiljan je strijelac 11 golova. "Moramo odigrati dobru obranu, a srećom, na golu imamo odličnog Roberta Kristana, čije obrane mogu presuditi utakmicu". Day dodaje kako su svjesni da imaju dobru momčad, no moraju igrati svih 60 minuta kako bi došli do pobjede. Samopouzdanje koje su dobili ponajviše je djelo trenera Raymonda, kojeg igrače ne propuštaju pohvaliti kad god im se za to pruži prilika.

"Samopouzdanje nam raste iz susreta u susret, osjećamo da možemo pobijediti svaku utakmicu koju igramo, a upravo to je najvrjednija stavka koju nam je donio Raymond", objasnio je Day.

Nakon pobjede protiv Znojma, hokejašima Red Bulla utakmica s Medveščakom vrhunac je ovog tjedna. U utakmicu ulaze gotovo u punom sastavu. nedostajat će im tek Erik Reitz.

Utakmica u utorak treći je sraz ovih dvaju protivnika ove sezone. U dosadašnjim susretima svaka je momčad odnosila pobjede na domaćoj utakmici, pa je ukupni rezultat poravnat na 1:1. "Nije isto igrati doma i u gostima. Kada smo kod njih igrali s mladim golmanom, igrali smo odlično u obrani. Ako ćemo tako odigrati s Robertom Kristanom na golu, sve bi trebalo biti dobro", zaključio je Day u izjavi za službenu stranicu.

Susret u Salzburgu počinje u 19:15.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 19:29
    mamicu im nenajavljenu, Ouzas počeo tekmu, nigdje ni riječi o tome... pa se ti kladi onda :)
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH06.12.2011. u 18:10
    Ako Medvjedi daju 5 komada kao što inače rade u gostima onda im pobjeda nikako ne može izmaknuti.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 11:29
    "Bit će to sraz bodovno izjednačene druge i treće momčadi na tablici, koji će jednoj od timova donijeti iskorak te povećati prednost za dva boda." (ili jedan)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 11:25
    zanimljivo je vidjeti kako igrači Red Bulla daju priznanje za postignuća naših. Valjda nije pila naopako...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 10:45
    utakmice protiv red bulla i protiv olimpije su važne jer ako ih pobijedimo odmaknut ćemo im se bodovno
    Obrisan korisnik