Košarka

Anzulović: "Nema biranja utakmica"

Ante Dubravac • srijeda, 07.12.2011.
Anzulović: "Nema biranja utakmica"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite poraženi su na gostovanju u Trevisu od Benettona u sklopu četvrtog kola skupine G Eurokupa. Konačnih 82:68 najviše je plod vrlo lošeg ulaska u utakmicu.

Kada prvih deset minuta susreta završi rezultatom 26:7 onda je jasno da se vrlo teško na kraju može očekivati nekakav pozitivan ishod. Upravo to se dogodili košarkašima trenera Dražena Anzulovića

"Za mene je sramota kako smo otvorili utakmicu i s kakvom smo ambicijom izašli na parket. Ovo je, moram reći, naša već druga utakmica u Europi gdje apsolutno nemamo energetsku reakciju i samim time koncentraciju i kvalitetu igre," razočaran je bio Anzulović.

"Loš start nas je odveo u jednu nervoznu utakmicu gdje nismo našli načina kako se vratiti u utakmicu i to je na kraju rezultiralo porazom," rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

"Nisam zadovoljan s učinkom pojedinih igrača koji trebaju nositi ovu ekipu. Ne može se birati natjecanja u kojima će se igrati, a u kojima neće i ja bih volio da znam objašnjenje takve igre. Pitao sam to igrače na poluvremenu i na kraju utakmice. No, nema ga. Svi šute."

Kapetan momčadi Marino Baždarić razmišlja vrlo slično kao i trener: "Katastrofalno smo odigrali, pogotovo na početku. Poslije smo pokazali nešto bolje i pokušali se vratiti. Ovo je za nas neugodno iznenađenje jer se nismo tome nadali. Ovako otvoriti susret stvarno je bilo neočekivano," zaključio je Baždarić.

Trener Benettona Aleksandar Đorđević posebno je bio zadovoljan momčadskim duhom koji vlada u njegovoj ekipi: "Mislim da će ova ekipa igrati sve bolje kako ide vrijeme. Dobiti će svoju snagu i znati na čemu mogu igrati, a što trebaju izbjegavati u igri jer poznavati protivnike je ključ. Večeras smo igrali kao tim. Imali smo 18 asistencija i kada postoji takva želja da se doda lopta i nađe određeni igrač ekipu je lijepo gledati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 13:23
    Obojca ste u 2 posta definirali HR košarku...svaka čast
    Obrisan korisnik
  • ivos07.12.2011. u 10:14
    Anzuloviću ti se trebaš zapitati zašto igrači te ne slušaju?!
    ivos
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 09:48
    e da, 18 asista. to je nešto o čemu naši klubovi mogu samo sanjati već desetljeće-MOMČADSKA IGRA! za to su naravno, najviše krivi treneri. naši klubovi u gotovo 90% tekmi imaju manje asista od protivnika. čak i kada pobjeđuju, imamo manje asista, jer ne igramo momčadski, već na silu, jedan protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik