Zimski sportovi

Prva pobjeda za Mullera

Krešimir Ferlak • četvrtak, 08.12.2011.
Prva pobjeda za Mullera

Tri izrazito zanimljive utakmice donijela nam je srijeda u Nhl-u. Carolina je ostvarila prvu pobjedu pod vodstvom novog trenera Kirka Mullera, u preokretu Flyersa u Buffalu Claude Giroux je preuzeo mjesto vodećeg strijelca lige, dok je do slavlja stigao i Washington.

Za Kirka Mullera bila je ovo peta sreća. Naime, prve četiri utakmice kao trener Hurricanesa je izgubio, a noćas je iz petog pokušaja napokon stigao do dva boda. U susretu protiv Edmonton Oilersa ključan je bio drugi period u kojem su gosti iz Raleigha došli do tri pogotka prednosti i to očuvali do kraja.

Prvih deset minuta prošlo je bez golova, a onda Eric Belanger donosi prednost domaćim Oilersima. Vrlo važan trenutak dogodio se u zadnjoj minuti prvog dijela, kada Jeff Skinner koristi pogrešku domaće obrane i izjednačuje rezultat. Taj pogodak podignuo je samopouzdanje hokejašima Caroline koji u petnaest minuta nastavka postižu nova tri pogotka. Zabili su Jamie McBain, Patrick Dwyer i Chad LaRose, koji je precizan s igračem manje.

Ben Eager je vrlo brzo smanjio rezultat, ali povratka nije bilo, do kraja je prvo Tuomo Ruutu zabio za Carolinu, a konačnih 3:5 postavlja Ryan Nugent-Hopkins. Muller, koji je prije desetak dana zamijenio Paula Mauricea, napokon je bio zadovoljan.˝Sve se vrti oko emocija. Neke utakmice želite zaboraviti, a neke pamtite i to su večeri kad se osjećate dobro. Takva je bila ova˝, slikovito je opisao novi trener Caroline.

Buffalo je sekundu prije kraja prvog perioda imao 3:0 protiv Philadelphije, a tada je sa zvukom sirene smanjio Max Talbot i poslije toga je krenuo povratak Flyersa. Talbotov gol je jedini kod kojeg nije sudjelovao Claude Giroux, od noćas vodeći strijelac Nhl lige.

Giroux je asistirao za tri pogotka Flyersa u drugom periodu koje su redom postizali Read, Hartnell i Jagr, te su gosti poveli. Produžetak Buffalu ipak je omogućio Drew Stafford pred sam kraj utakmice, a tamo je Giroux sve učinio sam. Oduzeo je pločicu u svojoj trećini, sjurio se prema golu Buffala i zabio za 5:4 Philadelphije i svoj 36. poen u sezoni, čime je prestigao Phila Kessella.

Otkako je došao u Nhl među najboljim strijelcima svake godine bio je i Alex Ovečkin. On je do sada bio daleko od te forme, ali po jučer viđenom možde se Alex, ali i cijeli Capitalsi malo bude. Slavili su kod Ottawe 5:3, nakon što su drugi period opet završili u minusu. Ovečkin je zabio jedan gol, ali bila je to jako lijepa solo akcija koja je podsjetila na njegove najbolje dane.

Prvi dio nije donio golove, u drugom je prvo Halpern donio vodstvo gostima, ali Senatorsi preokreću preko Condre i Foligna. Prije nego što je Ovečkin zabio za vodstvo izjednačio je Nicklas Backstrom, a pobjedu su potvrdili Brouwer i Carlson. Za Ottawu je još zabio Milan Michalek, a bio je to njegov sedamnaesti gol sezone, koliko imaju Toews, te Kessel.

NHL, rezultati, 7.12.2011.: Ottawa – Washington 3:5, Buffalo – Philadelphia 4:5 (OT), Edmonton – Carolina 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!