Tenis

Söderling već prekrižio Australian Open

Borna Rupnik • petak, 09.12.2011.
Söderling već prekrižio Australian Open
Foto: Davor Sajko

Švedski tenisač želi što uspješnije završiti borbu protiv mononukleoze te je već prije sredine prosinca potvrdio kako će propustiti nastup u Melbourneu...

Prvi Grand Slam turnir nove teniske sezone je već po tradiciji Australian Open, koji će u 2012. godini biti odigran od 16. do 29. siječnja. No, na njemu sigurno neće biti Robina Söderlinga, 13. tenisača svijeta.

Šveđanin pauzira još od srpnja, oporavljajući se od mononukleoze. "Oporavak traje dulje nego što sam planirao. Svakim se danom osjećam sve bolje, ali trebat će mi još vremena prije nego što se vratim punom treningu", poručio je.

Söderling je najavio kako se nada povratku turnirima u veljači iduće godine: "Cilj mi je u siječnju početi s treninzima. Turnire bih želio igrati od veljače, ali teško je u ovom trenutku točno reći kada i gdje. Nadam se da će mi tijelo to dopustiti".

Na prošlom je izdanju Australian Opena stigao do četvrtog kola, a iza sebe u karijeri ima i četvrto mjesto na svijetu te dva finala Roland Garrosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2011. u 16:20
    Nije Ančić završio karijeru zbog mono nego zbog leđa, mononukleoza mu je usporila dosta karijeru, al nije to razlog prekida!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2011. u 14:53
    Bitno je da se uopce vrati-ne treba bit nestrpljiv i zurit jer ce inace zavrsit ko Ancic!
    Obrisan korisnik