Zimski sportovi

Flyersi na vrhu Istoka

Vedran Babić • petak, 09.12.2011.
Flyersi na vrhu Istoka

Od 12 odigranih utakmica u četvrtak u NHL-u izdvojimo kako su Philadelphia Flyersi preuzeli vrh Istoka, oba njujorška kluba su poražena, a Minnesota je na krilima vratara Hacketta savladala Kingse i čvrsto ostala na čelu Zapada...

U svojevrsnom derbiju istočne konferencije Philadelphia Flyersi nadvisili su četvrtoplasirane Pittsburgh Penguinse 3:2 i preuzeli prvo mjesto. Golovima Brierea u prvoj te Simmondsa i Hartnella u drugoj trećini, Flyersi su poveli 3:0. Neal i Malkin do kraja utakmice smanjili su na 3:2. U zadnjih 20 minuta Penguinsi su imali dvostruko više udaraca (14-7), no samo jednom su pronašli put do mreže Brizgalova, koji je ukupno prikupio 25 obrana.

"Mislim da je bio vrlo solidan, pogotovo u završnici. Zablistao je u posljednjih 10-12 minuta igre kada je izgledalo da nas počinju pritiskati. Bio je koncentriran i branio udarce kada je to bilo potrebno", rekao je trener Flyersa Peter Laviolette o svom vrataru.

Drugu poziciju drže Florida Panthersi, koji su s 2:0 slavili u Bostonu protiv Bruinsa, trećeplasirane momčadi Istoka. Na vratima su Panthersi imali raspoloženog Theodorea, koji je u svojoj 600. NHL utakmici ostvario 40 obrana, što mu je ovosezonski rekord. Oba pogotka postignuta su baš pred kraj susreta. U 58. minuti zabio je Kopecky, a u 60. Versteeg, i to na praznu mrežu.

"Kada vam je u gostujućoj utakmici rezultat poslije dvije trećine izjednačen, onda znate da dobro stojite na terenu. Samo sam se koncentrirao na svaku sljedeću obranu. Dečki su se iskazali pogocima, bila je to momčadska izvedba", rekao je junak Theodore.

Vratar je bio prvo ime susreta i u Los Angelesu gdje je Minnesota Wild s 4:2 porazila Kingse. Samo dva dana nakon svog debija u NHL-u, Hackett je krenuo od prve minute i u potpunosti opravdao povjerenje svog trenera. Kingsi su imali daleko više udaraca, čak 44 naspram 24 Minnesote, no Hackett je obranio 42 njihova pokušaja.

"Ne mogu ovo objasniti. Bilo je ludo. Posljednja tri dana bila su mi najljepša u životu do sada. Moramo ovako nastaviti, rekao je 21-godišnjak na vratima vodeće momčadi Zapada.

Oba njujorška kluba doživjela su poraze na svom ledu, i to identičnim rezultatom (3:2). Islandersi su pali poslije produžetka protiv Blackhawksa, a Rangersi protiv Tampe poslije raspucavanja. Izvođenjem penala odlučili su se i susreti Montreal - Vancouver (3:4) i New Jersey - Ottawa (5:4). Obje utakmice bile su posebno upečatljive jer su i Canucksi i Devilsi gubili 3:0.

Poslije produžetaka do pobjede su došli Nashville Predatorsi, a u svim ostalim utakmicama slavili su domaćini: Detroit Red Wingsi, St. Louis Bluesi, Calgary Flamesi i San Jose Sharksi.

NHL, četvrtak, 8. prosinca:
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 3:4 (OT), New York Islanders - Chicago Blackhawks 2:3 (OT), Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3:2, Boston Bruins - Florida Panthers 0:2, New Jersey Devils - Ottawa Senators 5:4 (SO), New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2:3 (SO), Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes 5:2, Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 3:4 (SO), St. Louis Blues - Anaheim Ducks 4:2, Calgary Flames - Colorado Avalanche 3:2, San Jose Sharks - Dallas Stars 5:2, Los Angeles Kings - Minnesota Wild 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!