Košarka

Tyson Chandler stiže u NY Knickse

Mario Majdić Natrlin • petak, 09.12.2011.
Tyson Chandler stiže u NY Knickse

NY Knicksi izborili su se za usluge jednog od najtraženijeg slobodnog igrača na ovogodišnjoj NBA tržnici koja je ovog petka otvorila svoja vrata. Chandler se zahvalio Dallas Mavericksima i karijeru će nastaviti u "Velikoj jabuci".

Dallas Mavericksi bili su mekana i neuvjerljiva obrambena momčad do dolaska Tysona Chandlera.

Hoće li ovaj borbeni NBA centar riješiti i slične probleme New York Knicksa?

Chandler je potvrdio kako namjerava potpisati za NY Knickse. Izvori spominju ugovor na četiri godine vrijedan 58 milijuna dolara.

"Sve se u biti dogodilo u posljednjih 48 sati. Važnu ulogu odigrala je budućnost ove momčadi i mogućnost nastupanja uz Stoudemirea i Anthonyja te uz druge mlade igrače koje imamo. Mislim da nas to stavlja u odličnu poziciju da budemo konkurentni kroz sljedećih četiri, pet godina", rekao je Chandler za ESPN.

Chandler je za Maverickse prošle sezone bilježio deset poena i devet skokova po utakmici. Vlasnik Mark Cuban bio mu je spreman ponuditi tek ugovor na dvije godine, zbog mnogo restriktivnijeg salary capa u sklopu novog kolektivnog ugovora.

Ukoliko žele potpisati Chandlera, Knicksi će se morati rastati s Chaunceyjem Billupsom, 35-godišnjim razigravačem koji je svoje zvjezdane dane proživljavao sredinom prošlog desetljeća u Detroit Pistonsima.

Billups je rođeni pobjednik i veliki vođa koji je jasno obznanio kako mu se ne sviđaju špekulacije oko njegovog imena. Njegov agent Andy Miller izjavio je kako ga ne bi začudilo kada bi Billups odlučio otići u mirovinu u slučaju da ga Knicksi otpuste.

29-godišnji Chandler iza sebe ima sezonu iz snova u sklopu koje je odigrao ključnu rolu u prvoj tituli Dallas Mavericksa zajedno s Dirkom Nowitzkim, Jasonom Kiddom i Jasonom Terryjem. Rastanak s društvom iz Teksasa nije bio lagan.

"Najteža je stvar bilo nazvati Dirka, Jasona i Jeta i sve ostale momke s kojima sam igrao. Iskreno ću vam reći da volim te momke i uvijek ću ih voljeti jer smo stajali rame uz rame i postigli najveći uspjeh."

Ukoliko Knicksi uspiju finalizirati dolazak Chandlera, Anthony i Stoudemire dobit će fantastičnog obrambenog igrača koji će im mnogo pomoći i u skoku gdje su prošle sezone zakazali.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2011. u 18:47
    zao mi je sta je Chandler otisao iz Dallasa, izgleda da Dallas puca sa svih strana, ali opet drago mi je sta je dosao u Knickse, i sad da je napravit potez i otpustit d'antonia tek onda bi ovaj NY mogao licit na pravu ekipu...inace cemo opet gledan NY na 120 zabijenih i 110 primljenih, a kad doe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2011. u 15:14
    dallas bi moga bit pravi gubitnik prijelaznog roka..nene nece u dallas nego ce vjerojatno u netse,cini se da se howard odlucio za lakerse pa se netsi nekako moraju utjesit
    Obrisan korisnik
  • mantula10.12.2011. u 10:18
    realno je očekivat da će cuban sada dati sve što može da dovede nenea jer od ovih ostalih free centara(osim m.gasola)ne vidim tko bi mogao adekvatno popuniti rupu u reketu
    mantula
  • mantula10.12.2011. u 10:04
    ogromna šteta,bio mi je jedan od najdražih igrača,kako je samo odigrao onu četvrtinu protiv dallasa a da je jedva hodao...ipak,čovjeku je najvažnije zdravlje i želim mu puno sreće s tim koljenom,da može normalno hodat
    mantula
  • Obrisan korisnik10.12.2011. u 09:05
    Brandon Roy otisao u mirovinu s 27 godina, znam da nije on ovdje tema ali zalosna vijest....
    Obrisan korisnik