Zimski sportovi

Wideman junak Capitalsa

Ante Jukić • subota, 10.12.2011.
Wideman junak Capitalsa

Tek jedan bod osvojili su gosti u četiri noćas odigrane utakmice u NHL-u. Uspjelo je to Florida Panthersima, koji su usprkos porazu od Buffala imali razloga za zadovoljstvo.

Vuk sit, ovce na broju - tako je nekako najlakše opisati dvoboj Buffala i Floride u First Niagara Centru. Jason Pominville je pogotkom u trećoj minuti produžetka Sabresima donio tek drugu pobjedu u posljednjih osam domaćih nastupa, dok su se Panthersi s jednim osvojenim bodom izjednačili s Philadelphijom na čelu Istočne konferencije. Obje momčadi imaju po 37 bodova, a ovako dobar start u sezonu Panthersi nisu imali još od 1999. godine.

Inače, "regularni" dio susreta u Buffalu završen je rezultatom 1:1. Domaćine je u vodstvo krajem prve trećine doveo Roy, dok je za izjednačenje i, pokazat će se kasnije, jedan bod Panthersa u drugoj trećini pogodio Garrison.

Washington Capitalsi ove sezone definitivno ne briljiraju u igri s igračem s više, no protiv Toronta nisu imali nikakvih problema po tom pitanju, dapače. Momčad Dalea Huntera isporučila je gostima iz Kanade poker powerplay pogodaka, za konačnih 4:2 i drugu uzastopnu pobjedu. Neočekivani junak u glavnom gradu SAD-a bio je Dennis Wideman, kojemu je službeno upisan prvi hat-trick u NHL karijeri. Ipak, 28-godišnji branič Capitalsa priznao je kako je treći pogodak zapravo djelo Brooksa Laicha.

"Očekujem kako će mi nakon naknadnog pregleda snimke 'oduzeti' hat-trick. Jednostavno, ja nisam postigao taj pogodak. Pločica je prije ulaska u mrežu dodirnula Brooksa, tako da ću na svoj prvi hat-trick morati još malo pričekati", rekao je nakon utakmice Wideman, koji u svakom slučaju ima razloga za slavlje. Ovaj Kanađanin, naime, nikad prije nije zabio ni dva pogotka u jednoj NHL utakmici.

Na pobjede Buffala i Toronta nešto kasnije noćas nadogradili su se Winnipeg i Edmonton, čime je kompletirana savršena večer za domaćine.

Golovi Byfugliena i Kanea na samom startu utakmice trasirali su Jetsima put do konačnih 4:2 protiv Carolina Hurricanesa, koji nikako ne uspijevaju spojiti nekoliko pobjeda u nizu. Nešto ranije u petak momčad iz Raleigha povukla je i konkretan potez u pokušaja izlaska iz krize - iz Montreala su, u zamjenu za Tomasa Kaberlea, doveli Jaroslava Spaceka.

Za razliku od Caroline, Edmonton može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone. Oilersi su noćas u Rexall Placeu s 4:1 pobijedili Colorado, a prvo ime utakmice bio je dvostruki strijelac Sam Gagner.

NHL, rezultati, 09.12.2011.: Buffalo - Florida 2:1 (OT), Winnipeg - Carolina 4:2, Washington - Toronto 4:2, Edmonton - Colorado 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2011. u 09:06
    dijele vrh sa flyersima ...i jos imaju dvije utakmice više od flyersa
    Obrisan korisnik