Zimski sportovi

Minnesota ne posustaje

Krešimir Ferlak • nedjelja, 11.12.2011.
Minnesota ne posustaje

Subota je bila dan favorita u Nhl-u. Do nove pobjede je stigla prva momčad lige, Minnesota, a slavili su i Boston, Philadelphia, Pittsburgh, te Detroit, Vancouver i St.Louis, klubovi koji zadnjih par tjedana dominiraju ligom.

Jedna od najljepših, ali i iznenađujućih priča Nhl-a ide dalje. Momčad Minnesote stigla je do nove pobjede, čime je još više učvrstila svoje prvo mjesto Zapada, ali i cijele lige. Bilo je to dvadeseto slavlje Wilda u sezoni, čime su postali prvi klub u ligi koji je stigao do te brojke. Trener Mike Yeo zaista je odlično posložio ekipu, kojoj je, pomalo iznenađujuće, obrana najjača snaga.

Naime, kada su ljetos Dany Heatley i Devin Setoguchi potpisali za Minnesotu očekivalo se da će napad biti taj na kojem će se temeljiti igra momčadi, no za sada se događa upravo suprotno. Obrana i vratari glavno su oružje Minnesota. A noćas je opet zasjao povratnik na gol Niklas Backstrom. On je obranio 35 od 36 pokušaja Phoenixa i tako jako olakšao posao napadačima, koji su još jednom bili vrlo učinkoviti.

Najbolji podatak za to je da su u drugom periodu gosti iz Minnesota uputili samo tri udarca na gol Coyotesa, a čak su dva završila u mreži. Tu su zabili Kyle Brodziak i Mikko Koivu s igračem više, a upravo je powerplay bio još jedan značajan element pobjede jer su i preostala dva gola postigli s igračem više. Strijelci su bili Heatley, te još jednom Brodziak, dok je poraz Phoenixa pred kraj susreta samo ublažio Lauri Korpikoski.

Utrku za vodeće mjesto divizije Atlantic nastavljaju Philadelphia i Pittsburgh, a i dalje Flyersi bježe Penguinsima jedan bod. Philadelphia je kod kuće svladala Tampu, a čak su četiri igrača, Briere, Hartnell, Simmonds i Jagr upisali pogodak i asistenciju, dok je dva asista zabilježio Claude Giroux, koji predvodi ligu s 39 poena. Penguinsi su bez Crosbya prošli kroz Long Island, a u pobjedi od 6:3 istaknuo se James Neal s dva pogotka.

Boston je preokrenuo zaostatak od dva gola kod Columbusa, pobijedili su 5:3, ali zbog ozljede su nakon dva perioda izgubili Zdena Charu, koji je prije toga postigao i pogodak.˝Upravo sada je Zdeno na pregledu. Ne znam koliko je ozbiljno, samo su mi nakon dva perioda rekli da više neće igrati˝, kazao je trener Bruinsa Claude Julien. Inače, dvostruki strijelac za Boston bio je branič Joe Corvo.

Uz dva pogotka i asistenciju Ryana Keslera, do četvrte uzastopne pobjede, te devet u posljednjih deset utakmica stigao je Vancouver na gostovanju kod Ottawe. Najuvjerljiviji bili su Detroit Red Wingsi, koji su sa 7:1 ispratili Winnipeg, a dva pogotka Jetsima zabio je Jiri Hudler. Pogotkom Kevina Shattenkirka, do nove pobjede stigao je St.Louis, a opet je briljirao Brian Elliott na vratima Bluesa, koji je obranio 24 pokušaja Sharksa.

Bila je to zaista večer dvostrukih strijelaca, a imali smo ih još dvojicu. Jarome Iginla je postigao dva pogotka u slavlju svog Calgarya nad Edmontonom, dok je Carl Hagelin bio dvostruki strijelac za Rangerse u pobjedi nad Sabresima. Identične gostujuće pobjede od 2:1 ostvarili su Montreal kod New Jerseya, te Dallas kod Los Angelesa, dok je Nashville kao domaćin nadigrao Anaheim.

NHL, rezultati, 10.12.2011.: New Jersey – Montreal 1:2, Buffalo – NY Rangers 1:4, Ottawa – Vancouver 1:4, NY Islanders – Pittsburgh 3:6, Philadelphia – Tampa Bay 5:2, Detroit – Winnipeg 7:1, Columbus – Boston 3:5, St.Louis – San Jose 1:0, Nashville – Anaheim 3:2, Phoenix – Minnesota 1:4, Calgary – Edmonton 3:0, Los Angeles – Dallas 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 17:28
    Izbili su me iz cipela prošlu nedilju protiv anaheima tužnog, patku samo nisu smile izgubit i veliku sam lovu triba dignit međutim prokockali vodstvo od 2-0 i izgubili 3-5, tragedija klub anaheim ove godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 17:27
    E da, pametan čovik je igra na nju doma kad je imala 2 kući utakmice za redom protiv edmontona pušing 2-5 i calgarya 3-5... jebat ga, a kad krenu nizbrdo neće se zaustavit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 16:09
    istina...mene je na pocetku minnesota i columbus (puno san vise ocekiva od njih) uredno rusili na kladari...a onda san okrenia i plocu i kladi se na minesotu, odnosno kontra columbusa pa dokle ide...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 14:13
    Ajmo reć' da je Minnesota prošlogodišnji ili pretprošlogodišnji Phoenix :) Svi ih otpisuju i klade se kao Sharksfan, a oni uništavaju sve listiće :)
    Obrisan korisnik
  • greenhorn11.12.2011. u 13:33
    pametan čovijek bi se nakon prvih tjedan dva kladio na njih :D stvarno su decki odlicni
    greenhorn