Rukomet

Kamenica: "Devalvirali smo cijelu sezonu"

Iz Kutije šibica:Josip Tolić • nedjelja, 11.12.2011.
Kamenica: "Devalvirali smo cijelu sezonu"

Nakon visoke pobjede CO Zagreba protiv našićkog Nexea u Kutiji šibica (36:24) treneri dva najbolja hrvatska kluba, posve očekivano, bili su suprotnoga mišljenja. Junak Zagrebaša Marino Marić nije previše pažnje pridavao sjajnoj pucačkoj predstavi u nedjelju.

Strateg Croatia osiguranja Ivica Obrvan nastup svoje momčadi ocijenio je visokom ocjenom: "Igrali smo stvarno dobro od prve minute, kontrolirali utakmicu i zasluženo na kraju visoko pobijedili. Očekuju nas još tri utakmice, u utorak u Slavonskom Brodu domaćini smo Bosni, u subotu smo u Slovačkoj (kod Tatrana iz Prešova, op.a.) te u sljedeći utorak ovdje sa Sutjeskom."

Posebno neugodan, čini se, bit će okršaj u Slovačkoj: "Trener nikad ne smije do kraja biti zadovoljan. Ako ću biti iskren, morali bismo svi skupa biti zadovoljni jer smo napravili preko plana. Moram naglasiti, očekuje nas vrlo teška utakmica u Prešovu koja malo izlazi iz okvira Regionalne lige, više ima europski prizvuk. Težak je teren, ali ima još do tog ogleda, to će doći na red nakon Bosne."

Čak 36 golova u mreži oneraspoložilo je trenera Nexea Kasima Kamenicu koji je komentar utakmice završio pomalo ružnim riječima: "Naravno da je moglo bolje. Čestitam Zagrebu na vrlo profesionalnom pristupu. Oni imaju formu i kvalitetu, u Ligi prvaka napravili su maksimum, drže dobar pristup igri ka kraju sezone, za razliku od nas koji smo poslije uzvrata u Beşiktaşu totalno pali. Mlađi igrači bili su izvan svakog doprinosa igri, stariji imaju limite za Zagreb. Mislim da smo se totalno prosuli i da smo ovom prezentacijom devalvirali cijelu sezonu."

Marino Marić bio je najraspoloženiji Zagrebov igrač u Kutiji šibica. Gostujuća momčad osam je puta gledala Mostarca kako poentira: "Tako se danas poklopilo, ja nisam brojao golove. Igrali smo dosta dobro, rezultat je bio pozitivan, stvarno super utakmica s naše strane. Nadamo se da ćemo što više pružati ovakvih utakmica. Pripremamo se za daljnje utakmice i nema sad tu neke velike buke. Zabio sam osam golova, no to je sasvim normalna stvar - nekom ide, nekom ne ide", skromno je rekao.

Čini se da je remi u prvom kolu protiv protivnika dodatno potaknuo Zagrebaše da daju sve od sebe u ovom dvoboju: "Uvijek je to motiv, ali pripremate se za svaku utakmicu normalno i svaka je bitna. Zato je Nexe u domaćoj ligi nama glavni konkurent i s njima uvijek vodimo boj, barem u Našicama. Ovdje uvijek to malo ozbiljnije odradimo jer se poklope neke stvari. Tako je to u sportu, puno segmenata utječe na rezultat."

Zlatko Horvat Našičanima je zabio pet golova: "Mislim da smo od početka krenuli kako je ove sezone često bio slučaj, tako da je i to razlog ovakvog rezultata. Od prve minute odlučno smo ušli u utakmicu i čvrstom obranom i lakim golovima došli do ovakve pobjede. Mi rijetko gubimo bodove, pogotovo protiv hrvatskih klubova. Oni su tamo zasluženo uzeli taj bod, ali i mi smo sada zasluženo ovako visoko slavili."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!