Ostali sportovi

Denver u čudu. I Dallas, ali zbog poraza

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 12.12.2011.
Denver u čudu. I Dallas, ali zbog poraza
Foto: EPA

Odigrana je većina utakmica uzbudljivog 14. tjedna NFL sezone. Dvoboj rivala Cowboysa i Giantsa nije razočarao i ponudio nam je pravu poslasticu, Texansi su po prvi puta ušli u doigravanje, a Broncosi su ponovno na spektakularan način došli do nove pobjede...

Utakmica dana

Najiščekivanija utakmica ovog vikenda nije razočarala. NY Giantsi su na gostovanju u Dallasu svladali Cowboyse 37:34 i preuzeli prvo mjesto u NFC East diviziji. Odluka je pala u uzbudljivoj četvrtoj četvrtini. Dallas je prvo pobjegao na 34:22 nakon dva TD dodavanja Tonyja Roma (četiri TD-a,a 321 yds) za Milesa Austina i Deza Bryanta.

S pet i pol minuta do kraja Giantsi su tako gubili 12 poena razlike, ali su Eli Manning (dva TD-a, jednom presječen, 400 yds) i Giantsi uspjeli preokrenuti do kraja. Prvo je Manning pronašao Jakea Ballarda za 34:29, a zatim je RB Brandon Jacobs kratkim probijanjem položio za 37:34, 46 sekundi prije kraja. Obrambeni igrač Giantsa Pierre-Paul blokirao je pokušaj field goala za izjednačenje i NY je slavio. Dallas je uz prvo mjesto u diviziji u ovom porazu izgubio i probijača DeMarca Murrayja.

Iznenađenje dana

Arizona Cardinalsi (6-7) iznenadili su San Francisco 49erse svladavši ih 21:19. Bila je to peta pobjeda Cardinalsa u zadnjih šest utakmica. QB John Skelton zamijenio je ozlijeđenog Kolba i uz dva presječena dodavanja imao i tri TD dodavanja. Hvatač Larry Fitzgerald uhvatio je sedam lopti za 149 yardi i TD. 49ersi su tako doživjeli tek treći poraz ove sezone, s tim da su već osigurali diviziju i ulazak u doigravanje.

Broncosi slavili u produžetku, Texansi u doigravanju

Denver Broncosi nastavljaju s nevjerojatnim partijama. Šesta uzastopna pobjeda i ponovno nakon preokreta. Tim Tebow i Broncosi slavili su 13:10 nakon produžetka porazivši tako Chicago Bearse. Početkom zadnje četvrtine gubili su 10:0, Tebow praktički nije ni mogao upotpuniti dodavanje, a zatim su se u završnici još jednom mobilizirali. Obrana Broncosa držala je momčad u igri, a Tebow je ponovno odigrao odličnu četvrtu četvrtinu nakon neuvjerljive prve tri.

Broncosi su smanjili na 10:7 TD dodavanjem Tebowa za Demaryiusa Thomasa, dvije minute prije kraja. Loptu su dobili Bearsi koji su mogli mirno dovršiti utakmicu, ali veliku grešku radi Marion Barber koji jednim svojim probijanjem zaustavlja vrijeme i Broncosi dobivaju dovoljno vremena za izjednačujući FG Matta Pratera s 59 yardi. Barber je u produžetku izgubio loptu i dao novu priliku Broncosima za koje pobjednički FG ponovno zabija Prater, s 51 yarda udaljenosti.

Vrlo važna utakmica igrala se u Cincinnatiju gdje su Houston Texansi gostovali kod Bengalsa. Texansi su pobjedom 20:19 i porazom Titansa izborili prvo doigravanje u svojoj povijesti. Pobjednički TD stigao je dvije sekunde prije kraja dodavanjem novaka T.J. Yatesa za Kevina Waltera nakon dugačkog napada. Bila je ovo sedma uzastopna pobjeda Texansa (10-3), preživjeli su četiri izgubljene lopte, a Yates je osvojio 300 yardi uz dva TD dodavanja i jedno presječeno.

New England Patriotsi u Washingtonu su svladali Redskinse 34:27 u veoma uzbudljivoj utakmici. Pobjednički TD uhvatio je Wes Welker četiri i pol minute prije kraja. QB Tom Brady imao je tri TD dodavanja i jednom je presječen. Nevjerojatni tight end Rob Gronkowski uhvatio je šest lopti za 160 yardi i dva TD-a i tako postavio novi NFL rekord za najviše TD hvatanja tight enda u jednoj sezoni (15).

New Orleans Saintsi do zadnjeg su se napada borili s Tennessee Titansima za pobjedu. Slavili su 22:17 i stigli do pete uzastopne pobjede nakon što je obrana Saintsa uspjela zaustaviti posljednji napad Jakea Lockera i Titansa. QB Drew Brees bacio je dva TD dodavanja za Marquesa Colstona u zadnjoj četvrtini. Titanse je u drugoj četvrtini preuzeo novak Locker nakon ozljede veterana Hasselbecka i imao jedno TD dodavanje te se probio za još jedno.

Neporaženi Green Bay Packersi bez problema su se obračunali s Oakland Raidersima i tako stigli do 13. pobjede ove sezone i 19. uzastopne pobjede. Slavili su 46:16, Aaron Rodgers imao je dva TD dodavanja uz jedno presječeno, probijač Ryan Grant imao je dva polaganja, a obrana Packersa četiri je puta presjekla dodavača Carsona Palmera. Loša vijest za Packerse je ozljeda prvog hvatača Grega Jenningsa.

NFL rezultati, 14. tjedan

Četvrtak, 8. prosinca

Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 14:3

Nedjelja, 11. prosinca

Jacksonville Jaguars - Tampa Bay Buccaneers 41:14
Cincinnati Bengals - Houston Texans 19:20
NY Jets - Kansas Cit Chiefs 37:10
Detroit Lions - Minnesota Vikings 34:28
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts 23:10
Miami Dolphins - Philadelphia Eagles 10:26
Tennessee Titans - New Orleans Saints 17:22
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 23:31
Washington Redskins - New England Patriots 27:34
Denver Broncos - Chicago Bears 13:10 (p)
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 21:19
San Diego Chargers - Buffalo Bills 37:10
Green Bay Packers - Oakland Raiders 46:16
Dallas Cowboys - NY Giants 34:37

Ponedjeljak, 12. prosinca

Seattle Seahawks - St. Louis Rams

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 14:51
    gledao sam oakland-green bay, odlicno prvo poluvrijeme, a konacno je i obrana odigrala lijepo po pitanju dopustenih yardi.. cim je bilo ukljucenje u denver za field goal znao sam da je OT njihov :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 13:55
    ja sam zaspao oko 12, ali nisam sumnjao kaj ću ujutro pročitat u vezi Denvera...svaka riječ je suvišna...Tebow time!!!! i naravno...jedva čekam analizu Merrila Hogea na ESPN-u...kol'ko taj sere, a ovaj iz nedjelje u nedjelju pobjeđuje....
    Obrisan korisnik
  • danchy12.12.2011. u 12:24
    Broncos time...
    danchy
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 12:19
    I Bog navija za Broncose! GO BRONCOS!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 12:13
    gledao sam Denver vs. Chicago. Nisam mogao vjerovati - do 3 minute prije kraja bilo je 10:0 za Chicago. A onda, Tebow time... Ovo je bila utakmica obrana, stvarno je bilo fantastično za gledati. Go Broncos!
    Obrisan korisnik