Zimski sportovi

Sharp preoštar prema Sharksima

Ante Jukić • ponedjeljak, 12.12.2011.
Sharp preoštar prema Sharksima

Nadomak pobjede u Chicagu bili su noćas San Jose Sharksi, no na kraju su se ipak morali zadovoljiti jednim bodom, budući da je Patrick Sharp u produžetku zabio za slavlje Blackhawksa. U drugoj utakmici večeri, NY Rangersi su se poigrali s Florida Panthersima.

Bio je to vikend iz snova za Patricka Sharpa. Kanadski napadač u redovima Chicago Blackhawksa u petak je po prvi puta postao otac, u nedjelju je suprugu i kćerkicu iz bolnice doveo kući, a onda je nešto kasnije istoga dana postigao odlučujući gol u produžetku za pobjedu svoje momčadi protiv San Jose Sharksa.

"Bila je to vrlo teška utakmica za mene. Nije lako ostati fokusiran na hokej kada vam se kod kuće događaju ovako velike stvari, no dao sam sve od sebe. Na kraju je sve to ispalo vrlo zabavno", rekao je presretni otac, nakon što je u posljednjoj minuti produžetka pogodio za 3:2 i veliku pobjedu Blackhawksa.

Bio je to savršen kraj večeri za domaće navijači, koji su samo desetak minuta prije pobjedničkog pogotka Sharpa bili spremni potpisati i bod. Naime, tik prije ulaska u posljednju minutu "regularnog" dijela utakmice gosti iz Kalifornije vodili su 2:1, no završni pritisak domaćina ipak je urodio pogotkom Brunettea i produžetkom neizvjesnosti u ovom sjajnom dvoboju. Izjednačenje Blackhawksa stiglo je u trenutku kada se već činilo da će konačan rezultat biti onaj koji je na semaforu stajao još od sredine druge trećine i pogotka Brauna za drugo vodstvo Sharksa. Prvi puta gosti su do prednosti došli krajem prve trećine (McGinn), a to vodstvo trajalo je do osme minute drugog perioda, kada je na 1:1 izjednačio Kruger.

Sušta suprotnost dvoboju u United Centru bila je druga nedjeljna utakmica, u kojoj su NY Rangersi u potpunosti razbili Floridu. Domaćine je do "teniskih" 6:1 u Madison Square Gardenu predvodio dvostruki strijelac Derek Stepan, a posebno je lijep bio prvi pogodak 21-godišnjeg napadača Njujorčana. Početkom druge trećine Stepan je uzeo pločicu ispred svog gola, te se potom s njom sjurio sve do suprotne strane leda i pogodio za 3:1, čime je zapravo i prelomio ovaj dvoboj.

Osim Stepana, u listu strijelaca kod Rangersa upisali su se Richards, Anisimov, Eminger i Gaborik, dok je počasni pogodak za Panthersa postigao Gudbranson.

NHL, rezultati, 11.12.2011.: Chicago - San Jose 3:2 (OT), NY Rangers - Florida 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 15:12
    Izvukli su se zadnji minut, drugi put neće imat toliko sreće! GO SHARKS!!!
    Obrisan korisnik