Rukomet

Canjuga: "Ovo je velika stvar"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 12.12.2011.
Canjuga: "Ovo je velika stvar"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Nakon izuzetno uzbudljivih 60 minuta u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva za žene u kojem su Hrvatice pobjedom nad Rumunjkama osigurale minimalno kvalifikacije za Olimpijske igre, ne treba posebno naglašavati kakva atmosfera vlada u hrvatskom taboru.

Izbornik Vladimir Canjuga je očekivano bio presretan zbog pobjede nad ekipom protiv koje nismo slavili punih 15 godina: "Što reći. Čestitke curama prije svega. Neizmjerno sam sretan, jer zaista je utakmica bila infarktna. One su vodile, mi smo se vraćali i preokrenuli nakon poluvremena, zatim je nestalo i struje, malo smo pali, ali na kraju smo uspjeli pobijediti. Sreća nas je malo pomazila, ali presudila je duga klupa, dobro sam rotirao, golmanice su obranile neke udarce i to je odlučilo. Velika je stvar igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, pogotovo nakon niza lošijih rezultata posljednjih godina. Hvala svima."

U trenutku kada je Hrvatska bila u ritmu i imala priliku potpuno slomiti otpor Rumunjki, u dvorani je nestalo struje. Koliko ih je to poremetilo, Canjuga kaže: "Valjda je to tako trebalo biti. Malo smo i sami krivi, jer kod igrača više nismo dobro taktički reagirali. U svlačionici sa rekao curama da u nastavku igra mora biti na život i smrt, nema popravnog. Primiti 18 pogodaka je stvarno previše, pogotovo ako pogledate da smo od jedne Danske primili tek 21."

Vezane vijesti

Potom je hrvatski izbornik prokomentirao i sljedećeg suparnika, najtežeg mogućeg, reprezentaciju Norveške: "Odigrat ćemo neopterećeno i kako prođe prođe. Mi tu nemamo što izgubiti, ali i borba za peto ili sedmo mjesto je također fantastičan rezultat."

Odličnog raspoloženja bila je i Kristina Franić: "Nismo najbolje krenule u utakmicu, previše smo golova primale, a baš je obrana prije bila naš forte. To smo u nastavku popravile, dok smo u napadu srećom stalno imale velik broj raspoloženih igračica. Na kraju velika pobjeda za nas. Sada idemo na Norvešku za koju se zna tko je i što je. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti koliko god je to moguće. Najvažnije je ipak da smo skinuli ovo prokletstvo s Rumunjskom."

Hrvatska kapetanica Miranda Tatari ni nakon nekog vremena nije vjerovala su napokon prošle u četvrtfinale: "Imam osjećaj da je danas utakmica trajala duže nego ikad. Hvala svim curama, hvala i Tanji koja je bila na tribinama, svi smo disali kao jedno i to je presudilo ovu utakmicu. Nestanak struje nas je malo poremetio, ali to je sad manje bitno. Mnogo smo analizirali Rumunjke i znali smo da svi, baš svi moramo dati maksimum od sebe. Norveška je apsolutni favorit, vjerojatno mi tu nemamo što tražiti, ali možda je to i naša prednost. Ništa nije nemoguće."

Jelena Grubišić danas nije imala svoj dan, međutim nije to na sreću bilo presudno: "Bila je ovo velika utakmica. Ispunili smo naš cilj i zbog toga smo jako sretni. Nekako me ovo prvenstvo baš i ne ide, ali ja sam rekla da me moje obrane uopće ne zanimaju sve dok mi pobjeđujemo. Nebitno je kako tko odigra, jer mi smo ekipa, mi smo Hrvatska. Dobro smo otvorili pa je to onda nekako splasnulo, ali ključ je bila naša obrana u nastavku. Nestanak struje ih je skoro spasio, a sada idemo rasterećeno na Norvešku. Nećemo se nikom predati pa što bude."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 17:27
    Bravo!:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 10:53
    Cestitam ! E sada se mora igrati pametno protiv norvezanki. Norvezanke ce pokusati ici izmoriti nase igracice sa jakim tempom i obicno na taj nacin dobijaju utakmicu. No ni one nisu nepobjedive. Uz pravilnu rotaciju igracica mozemo im i mi odgovoriti na tu njihovu kontru. Cure, pametno u napadu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 09:05
    bravo! canjuga je stvarno dobar strateg, a vidim i dobar motivator, jer nije lako dignuti ekipu nakon -3 na poluvremenu, a još ih je i struja počela cimat taman kad su se zahuktale. čestitam! sad treba poginut na terenu, nemamo šta izgubit a tad smo najjači!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 05:48
    velike čestitke...konačno dalje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 00:08
    Cure čestitke na ovoj pobjedi i sveukupnom dojmu, šteta kaj su Norvežanke došle ovak "rano" al' je najbitnije da date 100% sebe u tu utakmicu kao što ste do sad...pokazale ste kako se igra sa srcem za svoju državu tako da ste i izgubile od Rumunjki nebi vam nitko zamjerio...PONOSNI SMO NA... [više na forumu]
    Obrisan korisnik