Košarka

Anzulović: "Kvalitetom pripadamo Euroligi"

Ante Dubravac • utorak, 13.12.2011.
Anzulović: "Kvalitetom pripadamo Euroligi"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su u regionalnoj ABA ligi na svom parketu savladali HKK Široki WWin košarkaši Cedevite se okreću susretu petog kola Eurokupa u sklopu kojega dočekuju Spartak iz Sankt Peterburga.

Iako se Cedevita nalazio u dosta teškoj situaciji i za eventualno produljenje nade u prolazak skupine im treba pobjeda protiv Spartaka, ali i slavlje Bayerna na gostovanju u Italiji trener Dražen Anzulović od svojih igrača traži maksimalan angažman.

"Rekao sam igračima da me zanima jedino ponos i karakter te da moramo odigrati maksimalno motivirano protiv Spartaka. Ne zanima me nekakav pad energije i slabiji pristup jer nam je želja da dobijemo te dvije utakmice u Eurokupu, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo," izjavio je Anzulović za službenu klupsku stranicu.

Zbog ozljede susret sa Spartakom će propustiti Chris Warren dok su svi ostali igrači na raspolaganju domaćem strategu: "Mogu obećati kvalitetnu utakmicu između dvije ekipe koje po kvaliteti mogu nastupati i u Euroligi."

"Stiže nam prvoplasirana momčad skupine i tu su zasluženo jer su odlično sastavljeni i djeluju impresivno," rekao je Vedran Princ i još se jednom prisjetio poraza od Benettona: "Šteta zbog ta dva poraza koji su nas udaljila od prolaza dalje, ponajprije nam je žao one zagrebačke utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 16:50
    mislim da bi među 16 mogli proć, euroligu neigraju samo cska, pao, siena... igraju je i lošiji klubovi koje bi cedevita mogla pobjedit. nadam se da će potvrdit to sljedeće godine...
    Obrisan korisnik
  • Zvrx13.12.2011. u 12:48
    Ovdje nije riječ o Cedeviti. Problem je ako Cedevita kao daleko najjači hrvatski klub nije blizu Eurolige, kakvi su onda tek ostali? Suštinski problemi hrvatske košarke...
    Zvrx
  • Master Yoda13.12.2011. u 10:33
    cedevita ne bi mogla u euroligi, barem ne još.pogledajte je sad u eurokupu u ovoj skupini od koga gube.šta bi bilo kad bi im došli pao, cska, barca ili montepaschi.
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 09:58
    Šta pričate vi,jest da smo mala zemlja,ali Cedevita je respektabilan klub s dobrim igračima i sigurno bi mogli proći u TOP 16 u Euroligi...imaju puno kvalitetniji roster od Zagreba,koji je hvala Bogu proigrao i čak i oslabljen za Forda,dobio Žalgiris i Maccabi...i oni imaju šanse za proći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren13.12.2011. u 09:30
    "Mogu obećati kvalitetnu utakmicu između dvije ekipe koje po kvaliteti mogu nastupati i u Euroligi." Pa teoretski i mogu. Ali samo nastupati.
    Zdren