Zimski sportovi

Crosby na čekanju, Murray na burzi

Krešimir Ferlak • utorak, 13.12.2011.
Crosby na čekanju, Murray na burzi

U ponedjeljak je odigrana samo jedna NHL utakmica, ali zato je izvan leda bilo dosta događanju. U tom jedinom susretu vidjeli smo devet golova, New Jersey je svladao Tampu 5:4. Važnu odluku donijeli su Los Angeles Kingsi koji su otpustili trenera Terrya Murraya, dok je Sidney Crosby opet na listi ozlijeđenih.

Jednu, ali vrijednu utakmicu vidjeli smo jučer na rasporedu Nhl-a. Sastali su se Tampa i New Jersey, a pobjedu su odnijeli gosti iz Newarka, ponajprije zahvaljujući odličnom drugom periodu. Iako, Devilsi su odlično i krenuli u susret. Već nakon 28 sekundi zabio je Petr Sykora, a pet minuta kasnije prednost povisuje Dainius Zubrus.

Tampe se ipak brzo budi i izjednačuju već do kraja perioda. Prvo je smanjio Steve Downie, a izjednačenje svojim prvim pogotkom sezone donosi Blair Jones. Drugi dio je prošao potpuno u znaku Devilsa. Ponovno su zabili u prvoj minuti trećine, sada preko Zacha Parisea, prednost povećava Ilja Kovalčuk, a velikih 5:2 gostima donosi Adam Henrique s igračem manje.

Ozljede Chare i Girouxa

Kapetan Bostona Zdeno Chara zbog ozljede noge propustiti će sljedećih nekoliko utakmica svog kluba. Ipak, slovački branič bi se već za tjedan dana trebao vratiti na led. Ozljedu je na prilično bizaran način zaradio i prvi strijelac lige, Claude Giroux. Njegov suigrač Wayne Simmonds je pokušao izbjeći padajućeg Girouxa tako da ga preskoči, ali ga je nehotice pogodio koljenom u glavu! Giroux je propustio zadnji trening Philadelphije i večeras neće zaigrati, ali se Flyersi nadaju da će za vikend biti spreman.

Domaćinima je trebalo dugo da se vrate u utakmicu, smanjili su na polovici trećeg dijela preko Stevena Stamkosa. Isti igrač je Lightning doveo i na pogodak zaostatka, ali bilo je to samo 34 sekunde prije kraja susreta i vremena za potpuni povratak više nije bilo, bodovi su otišli za Newark.

Velika promjena u Los Angelesu. Nakon tri godine smijenjen je trener Terry Murray, a njegovo mjesto privremeno preuzima dosadašnji pomoćnik i bivši trener Philadelphije, John Stevens.˝Mislim da riječi nikada neće zaista moći opisati koliko je ovo teška odluka. Riječ je o odličnom čovjeku i treneru koji je stabilizirao naš klub˝, rekao je generalni menadžer Kingsa Dean Lombardi.

Iako Kingsi ne igraju dobro, ova odluka je ipak iznenađujuća, a najveći problem kluba je malo postignutih golova. Murray je stabilizirao obranu, ali napad ove sezone šteka. U klubu se očito nadaju da će promjena dovesti do pozitivnog šoka. Što se tiče kandidata za trenera, Lombardi je bio zatvoren. ˝Nigdje nećemo žuriti, gledamo sve opcije˝, zaključio je Lombardi.

Nema dobrih vijesti za Sidneya Crosbya, i dalje je izvan leda, ali on sam uvjerava da je riječ više o oprezu, nego o novoj ozljedi.˝Znam što sam prolazio u proteklih deset mjeseci i nije ovo ista stvar. Ne osjećam se loše, ali nisam niti na sto posto, a sve dok je tako neću niti igrati˝, rekao je Crosby. Plan povratka za sada ne postoji, može biti za dva dana ili dva mjeseca, no svi se nadaju da će ovoga puta ipak biti kratkoročan odmor za ponajboljeg igrača svijeta.

NHL, rezultati, 12.12.2011.: Tampa Bay – New Jersey 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!