Zimski sportovi

Flyersi u Washingtonu nastavili niz

Vedran Babić • srijeda, 14.12.2011.
Flyersi u Washingtonu nastavili niz

Jedan niz se nastavio, drugi prekinuo. Philadelphia Flyersi trijumfirali su u Washingtonu i upisali šestu uzastopnu pobjedu, a Minnesota Wild je ostala na sedam uzastopnih pobjeda nakon poraza u Winnipegu...

Iako su bili lišeni usluga Claudea Girouxa i Chrisa Prongera, Philadelphia Flyersi produljili su svoj pobjednički niz na šest pobjeda. Na gostovanju kod Washington Capitalsa slavili su s 5:1 premda su imali samo jedan udarac na gol više (33-32). Prevaga na stranu gostiju bio je vratar Brizgalov, koji je prikupio tri obrane više od Neuvirtha i Vokouna zajedno (31-28).

"Svi su igrači dali svoj obol. Obrambeno, bili smo vrlo dobri. Bryz (Brizgalov) je bio čudesan na golu. Odlično smo nadomjestili igrače koji su nedostajali", rekao je Peter Laviolette, trener Flyersa, vodeće momčadi istočne konferencije.

Na drugoj poziciji slijede ih Boston Bruinsi, koji su naizgled lako "riješili" Los Angeles Kingse. Kažemo "naizgled", jer iako su Bruinsi slavili 3:0, Kingsi su imali čak 41 udarac. No, domaći vratar Tuukka Rask bio je nerješiva enigma za njih (41 obrana).

Vratar Kingsa Jonathan Quick poslije novog, petog uzastopnog poraza, je izjavio: "Puno toga se događa, ali nema izlike. Ne možemo reći da smo zbog dekoncentracije izgubili utakmicu. Imamo igrače koji znaju da smo mogli uzeti dva boda večeras da smo igrali bolje. No, nismo to bili u stanju. Još je puno utakmica pred nama i trebamo se nastaviti boriti."

Usprkos porazu kod Winnipeg Jetsa (2:1) kojim je prekinut njihov niz od sedam od pobjeda, hokejaši Minnesote Wild i dalje su vodeći na Zapadu s tri boda više od Chicaga. Jetsi su nedavno prekinuli i Bostonov niz, a imajući to u vidu, strijelac pobjedonosnog pogotka pet minuta prije kraja, Bryan Little, je rekao:

"To samo dokazuje da smo tu negdje u vrhu i da možemo igrati s najboljim momčadima lige. Posebice u našoj dvorani, koju smo željeli učiniti teškom za suparnika. Pobijediti ove velike momčadi čini čuda za naše samopouzdanje."

Jedna od pet utakmica koja se razriješila poslije više od 60 minuta igre odigrala se u Buffalu gdje su Ottawa Senatorsi s 3:2 poslije produžetka nadjačali Sabrese. Sjajni vratar domaćih Ryan Miller obranio je 41 udarac, no onaj Jareda Cowena u 45. sekundi produžetka nije i Senatorsi su osvojili dva boda.

Zanimljivo, u 44. sekundi produžetka do pobjede su došli Toronto Maple Leafsi protiv Caroline Hurricanesa (2:1) drugim pogotkom na utakmici Tima Conollyja, a tri utakmice odlučene su tek u raspucavanju. Columbus Blue Jacketsi iznenadili su Vancouver Canuckse (2:1), koji su u devet prethodnih utakmica upisali čak osam pobjeda, New Jersey Devilsi slavili su protiv Florida Panthersa (3:2), a Colorado Avsi kod kuće protiv San Jose Sharksa (4:3).

Odličnu formu u posljednje vrijeme Detroit Red Wingsi prezentirali su u Pittsburghu kod Penguinsa, koji su igrali bez Sydneyja Crosbyja, savladavši ih 4:1, a utakmicu u New Yorku između Rangersa i Dallas Starsa odlučio je samo jedan pogodak i to onaj gostujućeg igrača Trevora Daleya pet minuta prije kraja.

U najefikasnijoj utakmici večeri Montreal Canadiensi su golovima Petterija Nokelainena i Hala Gilla u završnici porazili New York Islanderse 5:3, a Nashville Predatorsi bili su bolji od Calgary Flamesa 2:1.

NHL, utorak, 13. prosinca:
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 2:1 (OT), Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2:3 (OT), Boston Bruins - Los Angeles Kings 3:0, New York Rangers - Dallas Stars 0:1, Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1:4, Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:5, Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 2:1 (SO), Montreal Canadiens - New York Islanders 5:3, Florida Panthers - New Jersey Devils 2:3 (SO), Nashville Predators - Calgary Flames 2:1, Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:1, Colorado Avalanche - San Jose Sharks 4:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 20:45
    moji Avsi se zabunili pa pobjedili tekmu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 14:51
    E moji Capitalsi, što vas je snašlo...
    Obrisan korisnik