Košarka

Nene donio odluku o nastavku karijere

Damir Žbulj • srijeda, 14.12.2011.
Nene donio odluku o nastavku karijere

Polako se rješavaju kadrovske križaljke pred početak nove NBA sezone. Brazilski centar Nene, koji je nakon devet sezona provedenih u Denveru, kao free agent razmatrao ponude klubova, prije svega Netsa, ipak se odlučio za ostanak u Coloradu, potpisavši petogodišnji ugovor vrijedan najmanje 67 milijuna dolara. Njemu će se u Nuggetsima pridružiti Rudy Fernandez i Corey Brewer, dvojac iz Dallasa.

Iako je kao free agent najavljivao kako će vjerojatno promijeniti sredinu i kako je sada u poziciji da napokon odlučuje o svojoj sudbini, 29-godišnji brazilski centar Nene ipak se odlučio za ostanak u Nuggetsima. Za njegove usluge bili su zainteresirani i Miami, kao buduća destinacija spominjao se i New Jersey, ali Nene Hilario, koji je prošle sezone u prosjeku hvatao 7,6 lopti i ubacivao 14,5 poena po susretu, uz vrhunski ligaški postotak ubačaja (61,5 %), potpisao je novi, petogodišnji ugovor vrijedan 67 milijuna dolara.

Corey i Rudy

Izvršni direktor Denvera Masai Ujiri, nakon sklopljenog posla s Dallasom, izjavio je: "Zadovoljni smo i sretni što smo potpisali dvojicu talentiranih krilnih igrača, koji su se već dokazali u NBA ligi. Siguran sam kako će se treneru Karlu odlično uklopiti u njegov stil igre kojeg preferira."

Samo prije nekoliko dana u intervjuu za Yahoo sports Nene je jasno dao do znanja što su mu ciljevi u idućem razdoblju karijere: "U ovom trenutku želim na prvom mjestu biti sretan. Onda dolaze pobjede, a tek onda dolazi novac. S novcem neće biti problema jer sam naporno radio tokom svih ovih godina. Novca će uvijek biti."

"Božjom voljom našao sam se u ovoj poziciji, kao vrhunski free agent igrač. Iskoristit ću tu mogućnost, jer ovakvu priliku više nikada neću imati u životu. Da želim otići u mirovinu, mogao bih i sada jer sam dovoljno štedio. Želim napredovati, biti sretan, ali trebam pomoć. Trebam pored sebe dobre igrače," kazao je tada Brazilac.

Možda se i dolazak Rudyja Fernandeza i Coreyja Brewera uklapa u izjavu o 'dobrim igračima' koje brazilski centar želi pored sebe. Nuggetsi su, uz novi ugovor s Neneom, privukli još dvojicu igrača, koji sigurno mogu unaprijediti njihovu igru.

"Izuzetno je važno što smo obnovili suradnju s Neneom. Trebaju nam igrači poput njega, ključni igrači momčadi. Bit će to veliki korak za napredak Nuggetsa," kazao je Ujiri nakon što je objavljeno da je 29-godišnji brazilski centar odlučio ostati u Denveru.

Fernandez i Brewer stigli su u sklopu tradea s Dallasom u zamjenu za budući drugi pick drafta. Španjolac je vrijeme lockouta proveo u Realu pa tako za Maverickse nije odigrao niti minute, dok je Brewer sudjelovao u završnici pohoda Mavericksa na naslov, a slovi kao jedan od boljih obrambenih igrača.

Denver je za vrijeme lockouta ostao bez Wilsona Chandlera, J.R. Smitha i Kenyona Martina, koji su kao slobodni igrači otišli trbuhom za kruhom u Kinu, potpisavši unosne ugovore bez klauzule o mogućnosti povratka u NBA čim krene sezona. No, pretpostavlja se kako će Nuggetsi s Martinom ipak pokušati sklopiti novi ugovor čim odradi svoje obveze u Kini, negdje u ožujku iduće godine. U pregovorima su još s jednim free agentom, također bivšim Nuggetom iz početne petorke, Arronom Afflalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 20:15
    Možda ipak bude nešta od Nuggetsa ove sezone!! GO NUGGETS!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 21:00
    trebap je otići u miami...jest da se nebi naigrao i zabijao tolko al bi barem imao velikee šanse za prsten
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 12:37
    toliko buke ko ga sve oce da je nakraju osta...sto je vrlo dobro za denver,nesto zabije a u obrani ga nema,denver ionako samo igra run and gun kosarku..
    Obrisan korisnik