Rukomet

Canjuga: "Idemo stići rukometaše"

Ante Zovko • četvrtak, 15.12.2011.
Canjuga: "Idemo stići rukometaše"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2012. novi je cilj hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska je u četvrtfinalu poražena 30:25 od aktualnog europskog prvaka Norveške. Hrvatske su igračice pružile dobru partiju, približiile se na dva razlike, ali, kako su priznale, nisu imale snage za nešto više.

Izbbornik Vladimir Canjuga sažeo je dojmove s utakmice: "Počeli smo obranu 5-1 i držali rezultat do 3:3. Uslijedile su tri ili četiri tehničke greške u napadu, one su se odvojile na tri-četiri gola razlike, koliko je bilo i na poluvremenu. U drugom smo poluvremenu malo smo 'miksali' obranu iz 6-0 u 4-2, uveli odmornije igračice i uspjeli u jednom trenutku doći na 18:16."

Vezane vijesti

"U tom periodu, s igračicom više, Zebić pogađa u čistoj kontri prečku, u obrani nam između Penezić i Franić njihova igračica prima loptu i tu one odlaze opet na četiri gola i praktično smo tu pukli."

Hrvatskoj predstoji ogled za peto mjesto, koje donosi domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2012. Protivnik će biti Španjolska, koja je svladala Brazil poslije susreta Hrvatske i Norveške.

"Dosta smo se borili, uspio sam izrotirati ekipu i odmoriti većinu, da nisu cijelo vrijeme igrale iste igračice, da koliko-toliko uđemo svježi u borbu za peto mjesto, što nam je sad veliki zadatak i prioritetni cilj na ovom Svjetskom prvenstvu", dodaje Canjuga.

"Nama sada predstoji borba za peto mjesto koje nam je prioritet na ovom natjecanju. Prvo je to bio ulazak među osam najboljih, a sada je na nama da se 'potučemo' s Brazilom ili Španjolskom, da budemo peti, da praktički stignemo rukometaše koji su isto bili peti na svijetu", zaključio je optimistično izbornik.

Andreja Penezić posebno je istakula jednu igračicu uz norveških redova: "Mislim da je Norveška danas pokazala da je bolja ekipa. Mi smo dale svoj maksimum, pokušale smo i pobijediti, ali to nije bilo dovoljno. Mislim da je ključ njihove pobjede bila Loke koja je jednostavno uhvatila sve žive lopte, a mi je nismo uspjeli zatvoriti. U napadu je, kao i obično, bilo previše tehničkih pogrešaka, a Norvežanke su nas kaznile lakim golovima iz kontri."

Maja Zebić čestitala je Norvežankama i istaknula što je sljedeći cilj: "Norvežankama moramo čestitati i boriti se dalje, uhvatiti peto mjesto. Mislim da bi to bio super uspjeh. To bi nam donijelo i domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, što je najvažnije."

"Uhvatile smo ih na dva razlike, ali jednostavno više nismo imale snage, koncentracije, one su u nekim segmentima jednostavno bile bolje i zato im treba čestitati", dodala je.

Lidiju Horvat najviše je razveselila reakcija igračica koje su svoju priliku čekale s klupe i na kraju zaostatak od deset pogodaka smanjiti na pet. "Bile su bolje koliko smo mi dopustile. Kad smo došli na dva razlike, nismo imali snage za preokret, ali drago mi je da su cure s klupe stvarno stisnule Norvežanke i nisu dopustile povećanje njihove prednosti nego smo s deset spustili na pet golova zaostatka. Norveški trener zvao je time-out, totalno je 'poludio' i drago mi je radi toga da se tako odigralo do kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2011. u 10:35
    Pa nije sramota izgubit od francuza!
    Obrisan korisnik
  • narada10815.12.2011. u 22:48
    lol kako to znaju izbrckat te clanke
    narada108
  • Obrisan korisnik15.12.2011. u 17:30
    Ante zovko - ajmo meni - protivnik če biti BRAZIL, ne može Španjolska, koja je u polufinalu....
    Obrisan korisnik
  • canastra15.12.2011. u 15:36
    Uz malo sreće na OI-u smo,što mislim da je bio primarni cilj, a sve ovo ostalo je bonus.
    canastra
  • narada10815.12.2011. u 14:52
    Dobro si rekao. To je u stvari jedino sto me je razveselilo, da klupa daje doprinos igri. Ajme ali su bili duzni nakon 1. poluvrjemena protiv Argentine ... Neki ovdje vole derati po strucnom stozeru ali po meni se dosta vidi trenerova ruka u razvoju zenske repke. A svim ekspertima koji misle... [više na forumu]
    narada108