Zimski sportovi

Thomas i Paille srušili Ottawu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 15.12.2011.
Thomas i Paille srušili Ottawu

Boston Bruinsi nastavljaju marširati, a noćašnjom pobjedom nad Ottawom su dostigli i Philadelphiju na vodećem mjestu Istoka. Drugi poraz u dva dana doživjela je Minnesota, ali su ipak uzeli jedan bod, dok su do slavlja napokon stigli i Anaheim Ducksi.

U utorak su Ottawa Senatorsi dobili Buffalo, ali su izgubili ponajboljeg igrača. Milan Michalek je prvo postigao devetnaesti pogodak sezone i prvi u cijeloj ligi došao do te brojke u rubrici golovi, a zatim se ozlijedio u sudaru sa suigračem! Bio je to zaista žestok sudar između Michaleka i Erika Karlssona, a lošije je prošao češki napadač u redovima Ottawe, koji je zaradio potres mozga i bit će do daljnjeg izvan leda.

Ne može se reći da su Senatorsi samo zbog njegovog izostanka izgubili od Bostona, ali Michalek je jako falio ekipi. Uputili su domaćini čak 49 udaraca na gol Tima Thomasa, a samo dvije pločice su pronašle put do mreže. S druge strane, Boston je bio mnogo učinkovitiji, od 29 pokušaja, čak pet ih je bilo preciznih.

Prvi dio je donio jedan pogodak, onaj Richa Peverlya za vodstvo gostiju, dok su u drugom prvo domaćini izjednačili preko Daniela Alfredssona, da bi prednost Bostonu vratio Chris Kelly. Ključna je bila jedna minuta trećeg perioda kada Bruinsi preko Patricea Bergerona i Daniela Paillea postižu dva brza pogotka i odlaze na 4:1.

Malu nadu Senatorsima vratio je Jason Spezza, ali ona nije dugo trajala, Paille ubrzo svojim drugim pogotkom večeri postavlja konačnih 5:2 za Boston. Ovom pobjedom Bruinsi su dostigli Flyerse i obje ekipe sada imaju 41 bod na vrhu Istočne konferencije.

Napokon su Anaheim Ducksi odigrali cijeli susret na visokoj razini i došli do dva boda. Protivnici su im bili Phoenix Coyotesi, koji su upali u malu krizu, ovo im je bio treći uzastopni poraz, te šesti u zadnjih deset utakmica.

Rod Pelley je doveo Duckse do prednosti u prvom periodu, a u nastavku se domaćim navijačima napokon u pravom svijetlu pokazao Niklas Hagman. Iskusni Finac je postigao dva pogotka i trasirao put prema pobjedi. Između dva Hagmanova pogotka za Coyotese je smanjio Martin Hanzal, dok je konačnih 4:1 Anaheima postavio Kyle Palmieri na otvaranju trećeg perioda. Ovom pobjedom Ducksi su pobjegli sa samog začelja Zapada preskočivši Columbus za jedan bod.

Derbi Zapada odigrali su Minnesota i Chicago. Blackhawksi su poveli u drugom periodu golovima Mariana Hosse i Michaela Frolika, ali već do kraja trećine Wilds'i izjednačuju preko Kylea Brodziaka i Matta Cullena. Novo vodstvo gostima u trećem periodu donosi Jonathan Toews, da bi produžetak domaćinima osigurao kapetan Mikko Koivu.

Dodatnih pet minuta produžetka nije donijelo promjene rezultata, tako da su o pobjedniku odlučivali penali. Tu su se bolje snašli gosti iz Chicaga, te su golovima Toewsa i Patricka Kanea došli do vrijedna dva boda. Udarce Cullena i Danya Heatleya obranio je sve bolji Ray Emery na vratima Chicaga.

NHL, rezultati, 14.12.2011.: Ottawa – Boston 2:5, Minnesota – Chicago 3:4 (SO), Anaheim – Phoenix 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!