Zimski sportovi

Flyersi slavili, Prongeru gotova sezona

Vedran Babić • petak, 16.12.2011.
Flyersi slavili, Prongeru gotova sezona

"Miješano" raspoloženje vladalo je u redovima hokejaša Philadelphia Flyersa koji su u Montrealu nastavili svoj pobjednički niz, ali su i ostali bez kapetana Prongera, za kojega je sezona izgubljena. St. Louis također nastavlja s dobrim igrama, a New York Islandersi i Columbus Blue Jacketsi prikovani su za dno svojih konferencija...

Nakon što je Chris Pronger propustio nekoliko utakmica, iz vodstva Philadelphia Flyersa obznanili kako se radilo o "virusu", premda nitko nije znao reći o čemu se točno radi. Pronger je često imao glavobolje i mučnine pa je obavio neke pretrage. One su na koncu pokazale da se radi o posljedicama potresa mozga nakon što je 24. listopada dobio palicom po glavi od strane Mihajla Grabovskog iz Toronto Maple Leafsa. Prošle sezone nesretni Pronger (37) je propustio 32 utakmice zbog ozljede ruke i leđa, a ove sezone više neće igrati. Tako je objavljeno tijekom prve trećine dvoboja njegovih Philadelphia Flyersa i domaćih Montreal Canadiensa.

Unatoč tome, njegovi suigrači zadržali su koncentraciju, baš kao što je njihov trener Peter Laviolette tražio, i došli do sedme uzastopne pobjede (4:3). Flyersi su triput vodili, Canadiensi se triput vraćali, da bi u devetoj minuti zadnje trećine Meszaros iskoristio asistenciju Jaromira Jagra i zabio odlučujući pogodak.

"Momčad jednostavno odbija izgubiti. Njihovi karakter i predanost su naprosto fenomenalni", impresioniran je bio Laviolette, koji je malo iznenadio stavivši među vratnice Bobrovskyja umjesto očekivanog Brizgalova. 23-godišnji Rus zahvalio je treneru na ukazanom povjerenju s 28 obrana. Flyersi su i dalje vodeći na Istoku.

Identičnim rezultatom Carolina Hurricanesi pobijedili su Vancouver Canuckse i tako pobjegli sa začelja Istoka. Gosti, koji su u devet utakmica prije ove upisali sedam pobjeda, bili su na dobrom putu kada ih je Raymond odveo na 2:0 u desetoj minuti druge trećine. No, već do sedme minute posljednje trećine Hurricanesi su uz dva pogotka Bowmana te po jednim Ruutua i Spaceka preokrenuli na 4:2. Do kraja utakmice Canucksi su samo uspjeli smanjiti zaostatak. Ballard je imao najbolju priliku za izjednačenje, no vratar Ward reagirao je sjajno, zaustavivši pak lijevom rukom.

"Mislio sam da sam predvidio dodavanje pa sam bacio palicu, no promašio sam. Trebala mi je njegova pomoć. Bio je to potpuni očaj, pokušao sam pokriti mrežu koliko god sam mogao. Izgledalo je kao da samo ima zakucati pak u mrežu", rekao je 27-godišnji Ward.

Još jedna utakmica završena je rezultatom 4:3. Bilo je to u Nashvilleu gdje su domaći Predatorsi nadjačali Detroit Red Wingse. U posljednjih 20 minuta utakmice Red Wingsi su ušli s prednošću 3:2, taj rezultat su držali do pet minuta prije kraja, a onda je Shea Weber s dva pogotka ekspresno preokrenuo susret i postao junakom svoje momčadi. Detroit je imao 19 udaraca više (40-21), no vratar Nashville Pekka Rinne prikupio je 37 obrana.

Vrlo izjednačena utakmica u Winnipegu između Jetsa i Washington Capitalsa riješena je pogotkom Ovečkina 74 sekunde prije kraja utakmice. Prije dvije večeri Jetsi su protiv vodeće momčadi Zapada, Minnesote Wild, upisali petu domaću pobjedu u nizu, no protiv Capitalsa taj niz je stao. Zato je niz St. Louis Bluesa produžen na četiri pobjede u dvoboju s New York Rangersima (4:1).

San Jose Sharksi preokrenuli su zaostatak od 4:2 u posljednjoj trećini protiv Colorada i pobijedili 5:4, a istim rezultatom do pobjede je došla Tampa, ali u prvoj minuti produžetka utakmice protiv Calgaryja. New York Islandersi pali su na začelje Istoka nakon poraza na svom ledu od Dallas Starsa (2:3), a njihova "inačica" na dnu Zapada su Columbus Blue Jacketsi, koji su izgubili od Los Angeles Kingsa. Phoenix Coyotesi pobijedili su Edmonton Oilerse 4:2.

NHL, četvrtak, 10. prosinca:
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 4:3, Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 1:2, New York Islanders - Dallas Stars 2:3, Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 5:4 (OT), Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3:4, Nashville Predators - Detroit Red Wings 4:3, St. Louis Blues - New York Rangers 1:0, Winnipeg Jets - Washington Capitals 0:1, Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 4:2, San Jose Sharks - Colorado Avalanche 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 08:08
    stvarno steta za Prongera,nadam se da ovo ne znaci i kraj karijere
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2011. u 15:06
    NIšta od Stanleya za Flyerse....bez Prongera ..najvažiniji kotač u obrani momčadi... bez njega bojim se da će se raspast...a kad je ono malo bio zdrav Philly je igrao finale
    Obrisan korisnik