Zimski sportovi

Feuz najbolji, Natku bodovi

Antonija Pavlić • petak, 16.12.2011.
Feuz najbolji, Natku bodovi
Foto: Kristijan Komarica

Beat Feuz konačno je u Svjetskome kupu upisao pobjedu, slavivši ispred Amerikanca Bodea Millera te Norvežanina Kjetila Jansruda. Ivica Kostelić još jednom sa staze odlazi bez bodova, ali zato će (najmanje) pet bodova iz Val Gardene ponijeti Natko Zrnčić Dim...

Nakon nekoliko redanih drugih i trećih mjesta u (brzim) utrkama za Svjetski skijaški kup, mladi Švicarac Beat Feuz konačno je "upecao" puni plijen.

Za premijernu superveleslalomsku pobjedu Feuz je morao dočekati vraćanje na europski snijeg, odnosno vrludanje među štapovima u talijanskoj Val Gardeni.

U Beaver Creeku je zabilježio drugu i treću poziciju, u Lake Louisu drugu. Bilo je napokon vrijeme i za najvišu stepenicu pobjedničkoga postolja.

Dugo se pak činilo kako će do nove pobjede stići američki veteran Bode Miller, koji se sa starta otisnuo osmi. No, njegovo vrijeme 1:21.81 na koncu je popravljeno za točno trideset stotinki.

Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Kjetilu Jansrudu, a na korak do postolja ostao je njegov sunarodnjak Aksel Lund Svindal.

Hrvatski predstavnici u Val Gardeni bili su podijeljenog učinka.

Ivica Kostelić nastavio je svoju kalvariju u brzim disciplinama, još jednom ostavši daleko, bez bodova. Zaostatak veći od dvije sekunde u ovoj dosta "tijesnoj" utrci donio je Profesoru tek 45. mjesto i ostanak na dosad zarađenih 170 bodova za ukupni poredak.

Više razloga za veselje ima zato Natko Zrnčić Dim. Dim je sa startnim brojem 38 za pobjednikom zaostao sekundu i pol, što mu je donijelo 26. poziciju i drugi najbolji superveleslalomski rezultat karijere. Najbolji do sad bio je upravo na ovome skijalištu, prije tri godine kada je upisao 24. poziciju. Prvi su ovo Natkovi bodovi u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.

"U gornjem sam dijelu staze imao bolji ritam, a da sam tako uspio odvoziti do kraja rezultat bi bio još bolji", kazao je Natko. "Napokon nakon jedne utrke mogu reći da sam zadovoljan. Na početku sezone nadao sam se napretku i plasmanima oko 15. mjesta, ali dogodilo se upravo suprotno stoga sam sa osvajanjem bodova apsolutno sretan."

Val Gardena, superveleslalom:
1. Beat Feuz (Švicarska) 1:21.51
2. Bode Miller (SAD) +0.30
3. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.44
4. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.69
5. Max Franz (Austrija) +0.81
6. Stephan Keppler (Njemačka) +0.84
7. Andreas Romar (Finska) +0.86
8. Joachim Puchner (Austrija) +0.94
9. Mario Scheiber (Austrija) +1.02
10. Jan Hudec (Kanada) +1.13
10. Klaus Kroell (Austrija) +1.13
...
26. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.50
...
45. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 06:36
    Ivica je jasno označio svoj cilj - ponovno biti osvajač svjetskog kupa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2011. u 20:00
    Bravo Natko,prvi bodovi konačno!!Šteta što Ivica nije uzeo isto koji bod,al nema veze,bitno da profesor gazi u slalomu...mislim da bi trebao početi tempirati formu lagano za Soči,svjetski kup ima,još mu fali olimpijsko zlato i treba sad sve podrediti tome...brze discipline izbaciti,odvozit pokoju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik