Tenis

Murray: "Radujem se sljedećoj godini"

Vedran Babić • petak, 16.12.2011.
Murray: "Radujem se sljedećoj godini"
Foto: Davor Sajko

Nakon proživljenog razočaranja u završnici ove sezone, četvrti tenisač svijeta Andy Murray spreman je i jedva čeka početak novih nadmetanja...

Baš kao i prethodnih godina, Andy Murray za novu sezonu se priprema na Floridi, u Miamiju, gdje su uvjeti vrlo slični onima u Australiji, gdje će tenisači provesti prvih mjesec dana nove sezone.

24-godišnji Škot kaže da je ozljeda prepone zbog koje je morao otkazati daljnji nastup na ATP završnici u Londonu nakon jednog izgubljenog meča, stvar prošlosti te da je u potpunosti fokusiran na ono što dolazi.

"Oporavio sam se od ozljede i radujem se sljedećoj godini. Osjećam se dobro. Igrao sam dobro u Australiji zadnjih nekoliko godina. Jedan od razloga bio je taj što sam otišao trenirati u Miami jer su uvjeti tamo savršeni za pripreme."

"Podloga je u Melbourneu dobra za mene i volio bih da vrijeme bude toplo. Nadam se da bih onda mogao daleko. Moram biti siguran da sam fizički najspremniji što mogu biti na kraju turnira."

Murray je u još uvijek tekućoj 2011. godini osvojio pet turnira i igrao jedno finale. Taj jedan poraz sigurno je bolio jer je došao u finalu Australian Opena, što znači da ni u svom trećem Grand Slam finalu Škot nije došao do naslova. Unatoč tome, sezona u kojoj je upisao 56 pobjeda i 13 poraza donijela mu je mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Igrati polufinale na sva četiri Grand Slama u jednoj sezoni je zasigurno moje najveće ostvarenje. Ja mislim da se to dogodilo samo šest puta u povijesti", rekao je Murray za BBC Sport.

2012. godinu četvrti tenisač svijeta započet će u Brisbaneu na turniru koji traje od 1. do 8. siječnja. Bit će mu to drugi nastup na tom turniru nakon što je 2006. ispao u osmini finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2011. u 01:34
    on ponekad igra kao da mu je svega dosta---
    Obrisan korisnik