Zimski sportovi

Vratari u ulozi gledatelja

Ante Jukić • subota, 17.12.2011.
Vratari u ulozi gledatelja

Čak 37 postignutih pogodaka u pet odigranih utakmica jasan je pokazatelj kako ovo nije bila večer vratara u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. I dok su se oni domaći barem mogli radovati pobjedi, vratari gostujućih momčadi uglavnom se nisu mogli uhvatiti ni za kakvu slamku. Jedini koji je to mogao bio je Leland Irving, čiji su Calgary Flamesi u porazu od Floride upisali jedini gostujući bod večeri.

Bila je to jednostavno savršena večer u Prudential Centru. Prije dvoboja s Dallas Starsima, koji su u Newark stigli na krilima tri uzastopne pobjede, Devilsi su umirovili 27-icu legendarnog Scotta Niedermayera, a onda su u nastavku večeri razoružali goste iz Teksasa i upisali petu pobjedu u posljednjih šest susreta. Domaćini su slavili sa 6:3, uz po jedan pogodak Clarksona, Henriquea, Kovalčuka, Sykore, Parisea i Eliasa. Zach Parise pogotku je dodao i tri asistencije, pa je nakon posljednjeg zvuka sirene zasluženo ponio epitet igrača utakmice.

Drugi "set" noćašnjeg programa odigran je u kanadskoj prijestolnici, čiji su gosti bili Pittsburgh Penguinsi. Nakon mirne prve trećine, u kojoj su mreže mirovale, u drugoj je uslijedila prava kanonada. Vidjeli su gledatelji u tom ludom periodu čak osam pogodaka, od toga čak pet u mreži Penguinsa. Sve dvojbe oko pobjednika pogotkom za 6:3 sedam i pol minuta prije kraja otklonio je Jason Spezza, prije nego je u samoj završnici Kunitz malo uljepšao poraz Penguinsa, postavivši konačnih 6:4. Ono što je u Newarku bio Parise, u Ottawi je bio već spomenuti Spezza, koji je u pobjedu Senatorsa ugradio dva pogotka i dvije asistencije. Odličnu večer (gol + dvije asistencije) imao je i drugi star domaće momčadi, Daniel Alfredsson.

Svoj doprinos iznimno efikasnoj večeri dali su i Sabresi i Maple Leafsi, koji su u Buffalu odigrali tek prvi od šest ovosezonskih dvoboja. I ovaj dvoboj imao je ludu drugu trećinu, čija je završnica usmjerila utakmicu u korist domaćina. Nakon što su Maple Leafsi sredinom trećine poveli 2:1 pogotkom Phaneufa, Sabresi su do odlaska na drugi odmor nanizali tri gola, a seriju je otvorio Thomas Vanek, još jedan igrač s četiri upisana poena ove večeri. Austrijski napadač utakmicu je okončao s po dva pogotka i asistencije, a posebno je važan bio gol za 5:3 četiri minute prije isteka "regularnog" dijela utakmice, koji se na kraju pokazao i pobjedničkim. Konačnih 5:4 samo tridesetak sekundi kasnije postavio je Grabovski.

Najbliže pobjedi noćas gosti su došli u Sunriseu. Nešto više od četiri minute prije kraja Calgary Flamesi su vodili 2:1 protiv Florida Panthersa, no tada je Sean Bergenheim svojim drugim pogotkom večeri spasio domaćine i odveo utakmicu u produžetak. Kako pogotka u dodatnih pet minuta nije bilo, odluka je pala u raspucavanju, gdje su sretniji bili Panthersi. Odlučujući pogodak u četvrtoj seriji postigao je Weiss.

Jedina utakmica večeri u kojoj gosti nisu bili ni blizu odigrana je u Chicagu. Zahuktali Blackhawksi u ovom su trenutku "broj previše" za neuvjerljive Duckse, pa stoga konačnih 4:1 za domaćine nikoga nije iznenadilo. Bila je treća uzastopna pobjeda Blackhawksa, ali i treće ovosezonsko slavlje protiv Anaheima u isto toliko odigranih susreta.

NHL, rezultati, 16.12.2011.: Buffalo - Toronto 5:4, Ottawa - Pittsburgh 6:4, Florida - Calgary 3:2 (SO), New Jersey - Dallas 6:3, Chicago - Anaheim 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!