Zimski sportovi

Razbijeni Flyersi i Kingsi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 18.12.2011.
Razbijeni Flyersi i Kingsi

Odličan hokej, puno golova i događanja na ledu, ali i izvan njega donijela nam je još jedna Nhl subota. Visoke poraze koje će dugo pamtiti doživjeli su Flyersi, Kingsi i Sabresi, Selanne se vratio u Winnipeg, dok su nove trenere dobili Montreal i Los Angeles.

Aktualni prvaci su još jednom odigrali utakmicu za udžbenike i pokazali da neće tako lako predati krunu na kraju sezone. Igrali su u Philadelphiji, kod ekipe koja se na početku sezone javno očitovala da ih zanima jedino i samo Stanley Cup. Možda su Flyersi još bili u šoku zbog vijesti o kraju sezone za kapetana Chrisa Prongera, ali jučer nisu Bruinsima mogli baš ništa.

Već nakon tri minute gosti su imali 2:0 golovima Benoita Pouliota i Daniela Paillea, a do kraja perioda s igračem više su zabili povratnik Zdeno Chara i Milan Lucic. Još malo soli na ranu Flyersima je u drugom periodu dodao Nathan Horton, a konačan rezultat postavlja Tyler Seguin sedam minuta prije kraja. Ovom pobjedom Bruinsi su dostigli Flyerse i sada obje ekipe imaju 43 boda na vrhu Istočne konferencije.

Najbolji učinak kod kuće u ligi ima Detroit, a to su zorno prezentirali protiv Los Angelesa. Red Wingsi su slavili 8:2, a već nakon osam minuta su imali tri pogotka prednosti. Briljirali su igrači iz drugog plana, Cory Emmerton je zabio dva gola uz asistenciju, dok je dva pogotka postigao i Drew Miller. Upravo su njih dvojica i otvorili susret golovima u razmaku od samo petnaest sekundi.

Kraj za Martina, početak za Suttera

Jacques Martin više nije trener Montreala. U klubu nisu bili zadovoljni rezultatima i igrom, pa su otpustili iskusnog Martina, dok će zasad privremeni trener Habsa biti Randy Cunneyworth. S druge strane čini se da je u Los Angelesu završila potraga za trenerom, te da će momčad preuzeti Darryl Sutter. Njegov zadnji posao bio je onaj generalnog menadžera Calgarya, a prije toga je kao trener osim Flamesa vodio Chicago i San Jose.

Nadu gostima vratio je Davis Drewiskie, ali ubrzo Emmerton vraća na tri razlike. Na 4:2 smanjuje Jared Stoll, ali to je bilo sve od Kingsa, do kraja su Red Wingsi napunili gostujuću mrežu golovima Zetterberga, Dacjuka, još jednom Millera, te Stuarta. Nakon još jednog teškog poraza, Kingsi se nadaju da će s novim trenerom stići i bolji rezultati.

Pittsburgh i dalje igra dobro, a nosi ga sjajni Evgeni Malkin. Jučer smo prisustvovali njegovom showu u kojem je popularni Geno postigao tri pogotka uz dvije asistencije, te je tako vodio Penguinse do 8:3 pobjede nad Sabresima. Osim Malkina, vrijedi izdvojiti pogodak i asistenciju za Jamesa Neala, koji nastavlja sjajnu sezonu, a u njoj je već postigao sedamnaest golova.

U Winnipeg se, dočekan ovacijama, vratio Teemu Selanne. On je 1992. u dresu Jetsa započeo karijeru, a u uvodnoj sezoni je postigao nevjerojatnih 76 golova. ˝Ovo je sjajno, navijači su me dočekali u 3 ujutro i još jednom pokazali koliko su strastveni, te koliko vole ovaj sport˝, rekao je Selanne. On se domaćim navijačima u dresu Ducksa predstavio s dvije asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se Anaheim spasi poraza. Winnipeg je slavio 5:3 uz pogodak i dva asista Zacha Bogosiana.

Vancouver je u Torontu slavio s 5:3, a istim rezultatom New Jersey je nadigrao Canadiense. Nashville je pogotkom Davida Legwanda nakon penala dobio St.Louis, a Islandersi Minnesotu, a tamo je pobjedu gostima donio Frans Nielsen. Uspješni gosti bili su i Rangersi, te Tampa, dok su kao domaćini slavili Sharksi nad Oilersima, te Avs'i protiv Capitalsa.

NHL; rezultati, 17.12.2011.: Philadelphia – Boston 0:6, Toronto – Vancouver 3.5, Montreal – New Jersey 3:5, Pittsburgh – Buffalo 8:3, Winnipeg – Anaheim 5:3, Detroit – Los Angeles 8:2, Columbus – Tampa Bay 2:3, Nashville – St.Louis 2:1 (SO), Minnesota – NY Islanders 1:2, Phoenix – NY Rangers 2:3, Colorado – Washington 2:1, San Jose – Edmonton 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 13:42
    GO SHARKS!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 16:00
    Mene je ove sezone najviše razočarao Montreal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 14:52
    jesu se bas i raspali...uvjerljivo 1.u diviziji,imaju najkorisnijeg igraca zasad u poenima i prije ovog su imali seriju od 7 pobjeda...cudo raspadanje od jedne utakmice..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 13:13
    ..i raspadoše se Flyersi bez Prongera...kao što se moglo i pretpostavit..
    Obrisan korisnik