Košarka

Žorić i Perić predvodili Unicaju

Bojan Meštrović • nedjelja, 18.12.2011.
Žorić i Perić predvodili Unicaju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 12. kolu španjolske ACB lige odigrano je nekoliko sjajnih utakmica, a u derbiju kola Caja Laboral je slavila protiv Barcelone rezultatom 71:60. Također, vrijedi izdvojiti sjajnu partiju hrvatskog dvojca u Unicaji koji je vodio svoju momčad do pobjede. Marko Banić i njegov Bilbao svoje će 12. kolo odraditi sredinom siječnja.

Unicaja je do pobjede protiv Joventuta došla puno teže nego što je to bilo za očekivati. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 77:77, a u dodatnih pet minuta domaćini su bili bolji za jedan poen (89:88). Oba hrvatska reprezentativca odigrala su sjajnu utakmicu, Luka Žorić je imao 20 koševa i osam skokova, a Hrvoje Perić je pridodao 18 poena. Za goste je 25 poena postigao Jelinek.

Jednako zanimljiva bila je i utakmica Alicantea i Murcije, a slavili su domaćini iako su veći dio utakmice lovili prednost gostiju. Nakon što je Ivanov promašio dva bacanja, šut za pobjedu imao je Grimau, ali nije uspio pogoditi tricu preko ruke. Mario Stojić je pobjedi svoje momčadi pridonio s devet poena za 22 minute na parketu.

Gran Canaria se u gostima lako obračunala s posljednjeplasiranim Valladolidom i slavila s uvjerljivih 89:70. Već u prvoj četvrtini gosti su došli do +16 (30:14), a Valladolid se od takvog zaostatka nije uspio oporaviti. Prvo ime utakmice bio je sjajni bek Marquez Haynes koji je zabio 35 koševa.

Real je očekivano slavio protiv Manrese rezultatom 83:61. Kraljevi su do poluvremena došli do +19 (46:27), a u nastavku su tu prednost neznatno povećali. Crnogorac Nikola Mirotić bio je najbolji strijelac utakmice s 20 koševa, a Ante Tomić je za 20 minuta imao po sedam poena i skokova.

Caja Laboral napravila je svojevrsno iznenađenje jer je na svom terenu pobijedila favoriziranu Barcelonu 71:60. Kod domaćih najviše su se istaknuli Bjelica i Teletović sa 17, odnosno 16 poena, dok je kod Barcelone bilo premalo raspoloženih pojedinaca, a u prilog tome govori i činjenica da se u strijelce upisalo samo šest igrača, iako je svih 11 iz zapisnika dobilo priliku na parketu.

Nakon ovog kola na vrhu su opet izjednačeni Real Madrid i Barcelona s po deset pobjeda. Jedno slavlje manje imaju Unicaja, Caja Laboral i Alicante, dok je na dnu Valladolid sa samo dvije pobjede.

ACB liga, 12. kolo:
Blusens Monbus – Estudiantes 61:58
Valladolid – Gran Canaria 70:89
Valencia – Cajasol 80:84
Lagun – Fuenlabrada 86:70
Unicaja – Joventut 89:88
Caja Laboral – Barcelona 71:60
Alicante – Murcia 63:62
Real Madrid – Manresa 83:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!