Zimski sportovi

Blue Jacketsi u svom stilu

Ante Jukić • ponedjeljak, 19.12.2011.
Blue Jacketsi u svom stilu

Iznimno efikasan vikend NHL-u zaključen je s tri noćašnja dvoboja, u kojima pogodaka također nije nedostajalo. Najviše, njih deset, vidjeli su gledatelji u St. Louisu, gdje je domaćin s 6:4 nadvisio Columbus Blue Jacketse.

Columbus Blue Jacketsi još uvijek stignu popraviti zasad očajnu sezonu, no predstave poput ove noćašnje u St. Louisu sigurno im neće pomoći u toj misiji. Jacketsi su 40 minuta izgledali vrlo dobro, na ulasku u posljednju trećinu imali su gol prednosti, ali onda je uslijedio veliki pad u njihovoj igri, što su Bluzeri objeručke prihvatili.

Seriju domaćina odmah u prvoj minuti posljednjeg perioda pogotkom za 3:3 otvorio je Steen. Pet minuta kasnije St. Louis je preko Arnotta po drugi put na utakmici došao u vodstvo, a kada je osam minuta prije kraja Pietrangelo povisio na 5:3, postalo je izvjesno da će gosti upisati 24. poraz u sezoni. Tračak nade Jacketsima je vratio Brassard, no dolazak na 5:4 četiri minute prije kraja pokazao se kao labuđi pjev gostiju u ovom dvoboju. Konačnih 6:4 u samoj je završnici empty-net pogotkom postavio Berglund.

Za razliku od svojih divizijskih rivala iz Columbusa, Chicago ove sezone ima puno razloga za zadovoljstvo. Još jedan uspješan tjedan Blackhawksi su zaokružili protiv svojih omiljenih gostiju, Calgary Flamesa, koji u United Centru nisu slavili od 2008. godine. Osmu uzastopnu domaću pobjedu u regularnoj sezoni (11. računamo li i doigravanje) protiv momčadi iz Alberte, Hawksi su osigurali u prve dvije trećine, nakon kojih je na semaforu svijetlilo 3:0 (Montador, Hjalmarsson i Kane).

Flamesi su se u posljednjem periodu malo trgnuli, no pobjedu domaćina nisu ugrozili. Na 3:1 svojim 11. pogotkom sezone smanjio je Jokinen, Blackhawkse je na tri pogotka razlike ponovno odveo Hossa (15. pogodak u sezoni), dok je konačnih 4:2 tri i pol minute prije kraja postavio Glencross. Bila je to 600. NHL pobjeda u trenerskoj karijeri Joela Quennevillea.

U preostaloj nedjeljnoj utakmici, Florida je na svom ledu teškom mukom slomila Carolina Hurricanese. Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 2:2, a pobjedu domaćinima u četvrtoj minuti produžetka donio je, tko drugi nego Kris Versteeg, kojemu je to bio već 16. pogodak ove sezone.

NHL, rezultati, 18.12.2011.: St. Louis - Columbus 6:4, Chicago - Calgary 4:2, Florida - Carolina 3:2 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 13:42
    Samo trpat na kladari protiv Columbusa i nema straha
    Obrisan korisnik