Ostali sportovi

Splićanke jesenske prvakinje

Sportnet • ponedjeljak, 19.12.2011.
Splićanke jesenske prvakinje

Odbojkašice Splita 1700 bez izgubljenog seta su slavile na gostovanju u Velikoj Gorici čime su napravile odličan uvod pred nastup u Rijeci na završnici Kupa hrvatske.

AZENA VELIKA GORICA - SPLIT 1700 0:3 (19:25, 21:25, 12:25)

Zagreb: Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 100
Suci: Fikret Bajrić (Blinjski Kut) i Ksenija Jurković (Sisak)
Azena: Visković, Bečić, Pehar, Klafurić, Lukić, Topčić, Matić, Solomun, Marić, Goričkić, Reščić i Radoš.
Trener: Tomislav Rešetar.
Split 1700: Burling, Maretić, Čizmić, Madir, Kočar, Milardović, McNatt, Prkačin i DeKiewiet.
Trener: Ivica Jelić.

Pobjeda i nova tri boda dokazuju kako je splitska ekipa zasluženo na vrhu tablice i s pravom za Božić kući nosi titulu jesenskog prvaka.

U posljednjem susretu ove kalendarske godine Azena se pokazala kao jako dobar protivnik i najave kako susret neće biti nimalo lagan za Split 1700 su se ostvarile. Ipak težak susret je s druge strane odlična posljednja provjera pred polufinale Kupa hrvatske i utakmicu protiv domaćina turnira Rijeke.

U prvom setu splitske su odbojkašice vrlo brzo napravile pet poena prednosti i suvereno tu razliku očuvale do kraja seta. U drugom setu domaće su odbojkašice iskoristile pad koncentracije u ekipi Splita, te imale lijepu prednost (15:10), međutim još jednom su igračice pod vodstvom trenera Ivice Jelića reagirale na vrijeme, ubacile u višu brzinu i vrlo brzo stigle prednost Azene i iščupale pobjedu u drugom setu.

Treći set je nakon toga bila jednosmjerna ulica na stranu gošći. Jesenski dio prvenstva odigran je izvanredno iz kuta Splita 1700, a sljedećih osam dana sva će koncentracija biti usmjerena na pripremu velikog susreta protiv Rijeke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!