Košarka

Cibona po pobjedu za oproštaj

Ivor Krapac • utorak, 20.12.2011.
Cibona po pobjedu za oproštaj
Foto: Kristijan Komarica

Za kraj europske sezone, košarkaši Cibone pokušat će se oprostiti od Eurokupa pobjedom nad Hapoelom iz Jeruzalema. U prvih pet kola bili su praznih ruku, ali gledajući stanje na ljestvici i činjenicu da će se igrati u Domu Dražena Petrovića, utorak Cibosima donosi najbolju priliku da ne ostanu na nuli u skupini A prvog kruga...

U utorak s početkom u 20 sati, Cibona će u Domu Dražena Petrovića igrati svoju posljednju ovosezonsku europsku utakmicu. U posljednjem nastupu u skupini A prvog dijela natjecanja u Eurokupu, Vukovi će se sresti s Hapoelom iz Jeruzalema, koji je, uz omjer 1-4, također već ostao bez izgleda za proboj u Top 16, pa će i jednima i drugima to biti prilika samo da uljepšaju završni omjer u grupi iz koje su nastavak natjecanja osigurali Gravelines i Doneck.

Cibosi su u dosadašnjih pet kola bili bez pobjede, a ove sezone su jedini put u Europi otišli s parketa sretniji od suparnika u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Vilniusu, kada su svladali Cholet. Među onima koji su ih nadjačali bio je i Hapoel, koji je 22. studenog u Jeruzalemu slavio s 89:73, a s obzirom na to, Vukovima će za izbjegavanje posljednjeg mjesta u skupini trebati više od 16 razlike - no, dobro bi došla bilo kakva pobjeda.

Utakmica u Ciboninoj dvorani bit će i humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodaje ulaznica koje se po cijeni već od 10 kuna mogu kupiti preko web-stranice www.ulaznice.hr, u klupskom fan-shopu u Ciboninom prolazu i na blagajnama ispred dvorane, koje će biti otvorene uoči utakmice, bit će namijenjen za pomoć u liječenju i brizi za malenog dječaka Mihaela Kovačeka, koji je rođen s miješanjem organa, a akcija pomoći organizirana je u suradnji s portalom Zagrebancija.com.

"Pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj misiji i da dođu na sutrašnju utakmicu koju smo posvetili malenom Mihaelu. Mali je to znak pažnje za heroja koji je do sada mnogo patio, a mi mu ovim putem želimo normalan život bez daljnje patnje i boli", kazao je kapetan Cibosa Marin Rozić, čiji je nastup upitan zbog ozljede mišića noge u nedjeljnom dvoboju sa Zagrebom CO.

Uoči posljednje ovosezonske europske utakmice, trener Danijel Lutz nada se da će uspjeti podići momčad nakon poraza u gradskom derbiju u ABA ligi, kada su posustali u završnici susreta. "Nakon neprospavane noći i onoga što je iza nas naš primarni zadatak je rekuperati momčad i pokušati pokloniti svojim navijačima europsku pobjedu ove sezone", kazao je Lutz, a prenosi Cibonina službena stranica: "Protiv ekipe koja nam dolazi u goste to sigurno neće biti lako, no smatram da smo spremni realizirati utakmicu u našu korist".

Poslije ogleda s Hapoelom, Cibose prije Božića čeka još jedna utakmica. U petak u 13. kolu regionalne lige igrat će u Domžalama, kod Heliosa, koji je na začelju ljestvice s omjerom 2-10.

Eurokup, skupina A, 6. kolo:
Cibona - Hapoel Jeruzalem (20 h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • schmelzer20.12.2011. u 12:55
    podrška za akciju, a kapetana molim da napa priušti život bez patnji i boli i napusti klub
    schmelzer