Zimski sportovi

Luongo i Sedini umirili Minnesotu

Tomislav Pacak • utorak, 20.12.2011.
Luongo i Sedini umirili Minnesotu

U najjačem dvoboju večeri u National Hockey League, Vancouver je kod kuće uvjerljivo svladao divizijskog lidera Minnesotu, upozorivši Wild da će morati poboljšati formu ako želi zadržati svoju poziciju...

Minnesota se još uvijek može hvaliti najboljim klupskim startom u povijesti (20-9-5), no nakon četiri poraza u nizu njhova pozicija u diviziji više ne izgleda tako blistavo. Jedanaestom pobjedom u posljednjh 14 utakmica, Canucksi su se približili Wildu na samo tri boda razlike u Northwest diviziji, a kako igraju, tu ne namjeravaju stati.

Roberto Luongo pronašao je izgubljenu formu, obranio je sve udarce gostiju (33) za svoj prvi shutout sezone, olakšavši posao suigračima. Sjajno su odigrali i blizanci Sedin - Henrik je uz pogodak uknjižio i dvije asistencije, a Daniel je sudjelovao kod tri pogotka Canucksa.

Colorado je nastavio nizati domaće pobjede protiv favorizirane Philadelphije - do šeste u nizu "Lavina" je stigla nakon raspucavanja u kojem je odlučujući pogodak postigao Ryan O'Reilly, a ključnu obranu upisao Jean-Sebastien Giguere. Vratar Colorada je i inače odigrao odličnu utakmicu, s 31 obranom najzaslužniji je što je utakmica i došla do produžetka.

Nakon šeste pobjede Colorada u šest raspucavanja ove sezone, Gabriel Landeskog priznao je da je Avalance zaista trebao ovu pobjedu: "Ovo su dva velika boda za našu momčad. Radili smo naporno za pobjedu, i iako smo primili pogodak pred kraj, nastavili smo istim tempom do kraja."

Iako su u jednom trenutku propustili vodstvo od tri pogotka razlike, Dallas Starsi pronašli su put do pobjede protiv Anaheima. Michael Ryder postigao je pobjednički pogodak u trećoj trećini, prije nego je Eric Nystrom osigurao pobjedu pet minuta prije kraja. U sezoni u kojoj nemaju puno razloga za veselje, Ducksi mogu barem čestitati Teemuu Selanneu koji je postigao 648. gol u karijeri, a uz još jednu asistenciju dogurao je do 1.375 poena u karijeri, dovoljno za 22. mjesto na vječnoj ljestvici.

NHL, ponedjeljak 19. prosinca: Boston - Montreal 3:2, Toronto - Los Angeles 2:3 (SO), Dallas - Anaheim 5:3, Colorado - Philadelphia 3:2 (SO), Edmonton - Detroit 2:3, Vancouver - Minnesota 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 20:21
    Avsi su ovom pobjedom izjednačili drugi rekord u pobjedama nakon kaznenih udaraca, onaj od Wildsa od 9 pobjeda u nizu (iz 2006.). Rekord drže Starsi s 11 pobjeda (2005.). GO AVS GO!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 17:36
    Napokon i Lou počinje davati doprinos pobjedama...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 13:41
    Davno sam ja reka kad Wild počne gubit neće im bit kraja, samo trpajte protiv Blue Jacketsa i Minnesote
    Obrisan korisnik