Košarka

Vukušić: "Moramo se zapitati o pristupu"

Ante Dubravac • srijeda, 21.12.2011.
Vukušić: "Moramo se zapitati o pristupu"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite poraženi su u posljednjem kolu Eurokupa na gostovanju u Münchenu kod domaćeg Bayerna s uvjerljivih 80:65.

Iako gostovanje u Njemačkoj u rezultatskom smislu nije imalo veliku važnost za igrače trenera Dražena Anzulovića pristup utakmici nije bio dobar što je rezultiralo visokim porazom.

"Pristup i otvaranje utakmice bili su razočaravajući jer bez obzira što nije imala neki rezultatski značaj, meni su bitni svaka utakmica kao i svaki trening. Očigledno je da imamo najviše problema u tom mentalitetu i odgovornosti unutar ekipe," izjavio je Anzulović za službenu klupsku stranicu.

Strateg Cedevite posebno ističe jedan detalj: "Nismo imali fizičku moć koju su imali oni i to nam se ponavlja previše u ovoj grupi za koju sam rekao da je vrlo kvalitetna i koja ima fizički vrlo moćne ekipe. Mislim da je tu ujedno bila najveća razlika između nas i svih drugih u grupi."

Jedan od najboljih u redovima gostiju bio je Vedran Vukušić koji je jedini uspio pogoditi tricu iako je Cedevita pokušavala čak 17 puta: "Trebamo se zapitati o pristupu. Mi smo preiskusni igrači i ako je ova ekipa uopće bolja od nas, nije bolja za 15 poena. Ne smijemo ovako ulaziti u utakmice jer smo preiskusna ekipa da bi se ovako nešto moglo događati."

Bayernov trener Dirk Bauermann zadovoljan je s onim što je prikazala njegova momčad: "Ovaj susret je pokazao da smo na dobrom putu. Dobro smo rotirali loptu koja nikad nije bila statična i to je pomoglo ritmu. Obrambeno smo bili vrlo dobri i kvalitetno smo radili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!