Košarka

Alkar snuje završnicu Kupa

Mišo Gulić • srijeda, 21.12.2011.
Alkar snuje završnicu Kupa
Foto: Martina Japundžić

Slavljem nad Jolly JBŠ-om Alkar je izborio četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića u kojem ih 29. prosinca na Gripama čeka Split. Jedinstvena je to prilika Sinjanima da ponovno ožive priču i sjećanja na 1982. kada su igrali finale Kupa bivše Jugoslavije.

Alkar je na Baldekinu, dvorani u kojoj je svoje prve korake napravio i najveći od najvećih, košarkaški Mozart Dražen Petrović, prilično lako slavio nad Šibenikom i tako došao u priliku protiv Splita tražiti prolaz na Final Four Kupa koji nosi ime još jednog velikana hrvatske košarke Krešimira Ćosića.

Iako početak susreta u Šibeniku nije sugerirao da će u nastavku Sinjani Šibenčanima očitati pravu košarkašku lekciju, presudila veća želja, ali i još nešto što je krasno podvukao sinjski strateg Damir Domazet u izjavi za Sportnet: "Nemoguće je doći u ovu dvoranu u kojoj je igrao Dražen i biti ravnodušan prema igri koju je on tako volio. Bio nam je to motiv više za dokazivanje."

Alkar će senzacionalan prolazak na Final Four tražiti protiv momčadi Splita, treći put za redom u gostima, ali Domazet je uvjeren u domaćinsku atmosferu na Gripama: "Uvjeren sam da ćemo Splitu biti ravnopravan protivnik, a jedino što možemo obećati jest da ćemo dati sve od sebe. Sve je moguće u toj utakmici. Ono u što sam već sada siguran jest činjenica da Alkar u Splitu imati domaćinsku atmosferu, stoga to gostovanje ne doživljavamo kao hendikep."

Svoj osvrt na utakmicu, kao i najavu dvoboja sa Splitom dao je kapetan Joško Ćurković: "Sve nam se poklopilo u utakmici sa Šibenikom, povezali smo i unutarnju i vanjsku liniju, igrali kao jedan i na kraju zasluženo slavili. Ja vjerujem da možemo iznenaditi i Split, bit će tu jako puno naših navijača i bučna atmosfera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 22:15
    Ajmo Maligani svi na Gripe!!!!!! AJJJMMMOOOOO AAALLKKKARRRREEEE!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • renimus22.12.2011. u 03:28
    amo alkari moji!!!
    renimus
  • crveni0921.12.2011. u 22:18
    jedva čekan ovu utakmicu,otić ću je pogledat od gušta!
    crveni09