Nogomet

Bilić: "Miran sam zbog Jelavića"

Ante Zovko • četvrtak, 22.12.2011.
Bilić: "Miran sam zbog Jelavića"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski izbornik Slaven Bilić vjeruje da Nikica Jelavić ne bi puno izgubio ako bi se preselio na višu razinu od škotske lige, u Englesku. No, vjeruje kako bi to bilo svejedno s obzirom na njegov golgeterski učinak.

Kako se bliži zimski prijelazni rok, otočki mediji sve više pišu o odlasku Nikice Jelavića iz Glasgow Rangersa. Spominje se interes pojedinih engleski premierligaša, ali i klub i hrvatski napadač to redovito demantiraju.

Kako je Jelavić zbog sjajne golgeterske forme u Škotskoj izborio sigurno mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, i izbornik Slaven Bilić budno prati razvoj situacije.

"Ili će postizati golove za Rangerse ili za nekoga drugoga, ja sam potpuno miran zbog toga", izjavio je Bilić za Daily Record. "Možda Nikica misli, a ovo govorim hipotetski, da bi mogao ostati frustriran ako sada ne iskoristi priliku za odlazak. Možda će se kasnije pitati, 'Zašto nisam otišao na višu razinu kad sam imao priliku?'"

Izbornik ipak vjeruje u svojeg napadača, da bi se dokazao i u novoj sredini. "Ali ja sam miran što se toga tiče, a siguran sam da je i Nikica jer, što god se dogodi, on ne može izgubiti."

"Ljudi bi mogli reći da bi mu samopouzdanje moglo patiti ako se preseli u Englesku u slučaju da ne bude tako lagano postizao pogotke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.12.2011. u 14:27
    Miran si, a lik nije zabio niti jedan gol u ozbiljnoj utakmici za sada u reprezentaciji. A škotska liga je slabija od HNL-a trenutno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2011. u 13:15
    Svakako će mu biti teže nego u škotskoj ligi koja je ove godine nikad slabija.Smatram da bi Jelavić imao puno veću minutažu u klubovima poput QPR,Sunderlanda,Wolvesa i sličnih manjih klubova nego ukoliko se to ostvari Liverpoola.Problem je što si u Liverpoolu siguran član Premiershipa dok klubovi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 17:48
    dobar je nikica čak predobar za ove škote.triba probat napredovat a ne ladit jaja da poslije ne pita sta je moglo biti.tko zna mozda mu se i posreci....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 12:10
    moje je misljenje je da on nebio uspio u engleskoj uz svo postovanje prema njemu ali ipak je skotska liga slabija nego ikad,a to su pokazali seltik i glazgov u pretkolima euro takmicenje,nadam se da grijesim ali....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 11:58
    već sam po9 prvim partijama u škotskoj najavio da će brzo u englesku, a to će najksanije na ljeto i biti. imat će veću i golovima plodniju karijeru od primjerice viduke koji je kao neki donekle sličan igrač, imao dobru englesku karijeru, samo jelavić još bolje zabija. dogurat će i do većeg... [više na forumu]
    Obrisan korisnik