Zimski sportovi

NHL: Canucksi sredili i Red Wingse

Tomislav Pacak • četvrtak, 22.12.2011.
NHL: Canucksi sredili i Red Wingse

Aktualni viceprvaci Vancouver Canucksi ulovili su pravu formu nakon relativno usporenog starta. Dokaz sve boljih igara kanadske momčadi je i trijumf nad jakim Detroitom od 4:2...

Canucksi su krenuli sjajno i već u prvoj trećini osigurali prednost koja im je bila dovoljna za pobjedu. Alex Burrows zabio je za 3:1 u otvarajućem periodu igre, svoj četvrti gol u posljednje četiri utakmice, i to po receptu uobičajenom za Red Wingse - ubacio se pred gol i lijepo skrenuo pločicu ispred Jimmya Howarda u mrežu.

Burrows je priznao kako je "ukrao" trik upravo od Red Wingsa: "Oni su među najboljima u ligi po dolasku pred vratara, a mi volimo uzeti stranice iz njihovog plana - večeras je to išlo u našu korist. U trećoj trećini previše smo se povukli, napadali su u valovima i Luongo je imao nekoliko velikih obrana.". Burrows je s razlogom naglasio Luonga koji je završio s 38 obrana, uglavnom u posljednjoj trećini u kojoj je Detroit sa 16-4 natpucao domaćina.

Colorado je neuvjerljivo krenuo ove sezone kod kuće (3-8), no protiv St. Louisa je "Lavina" upisala sedmu domaću pobjedu u nizu, po prvi puta od 2003. Iako su pogotke postigli Jay McClement, Paul Stastny i Cody McCleod, junak Colorada bio je vratar Jean-Sebastien Giguere bez čijih bi 37 obrana Avalanche teško svladao St. Louis koji je tek treći puta u posljednjih 19 utakmica ostao bez bod(ov)a.

Chicago je bez problema, s pet različitih strijelaca za pet pogodaka, razbio Montreal s 5:1, a impresivnu pobjedu, uz četiri poena Girouxa, ubilježili su Flyersi u Dallasu. U preostalim utakmicama, San Jose i Phoenix opravdali su ulogu favorita protiv Tampe i Caroline...

NHL, srijeda, 22. prosinca: Carolina - Phoenix 3:4, Chicago - Montreal 5:1, Dallas - Philadelphia 1:4, Colorado - St. Louis 3:2, Vancouver - Detroit 4:2, San Jose - Tampa Bay 7:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.12.2011. u 13:45
    Nema od njih ništa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 20:25
    To, Avsi! Vrijeme je da se Lavina oslobodi.
    Obrisan korisnik