Zimski sportovi

Rangersi su "gazde" u New Yorku

Vedran Babić • petak, 23.12.2011.
Rangersi su "gazde" u New Yorku

Četvrtak na NHL ledu bio je "rezerviran" za domaćine, koji su slavili u svih osam dvoboja. Šest ih je riješeno poslije 60 minuta, a po jedna poslije produžetka i raspucavanja. U tim susretima pobijedili su Ottawa Senatorsi i Los Angeles Kingsi...

U New Yorku su glavni Rangersi. Potvrdili su to pobijedivši gradske rivale Islanderse po osmi put u posljednjih 11 međusobnih dvoboja i po peti put u nizu na svom ledu. U pobjedi 4:2 ponovno je zabio Gaborik, koji s još trojicom hokejaša dijeli vodeću poziciju na listi strijelaca NHL-a s 20 pogodaka.

"Pak kao da me prati gdje god idem. Veliki je faktor i samopouzdanje. Moji suigrači u liniji su također tamo, dobro surađujemo zajedno. Trebamo nastaviti ovako", rekao je Gaborik, strijelac pet golova u posljednje tri utakmice. S trećom uzastopnom pobjedom Rangersi su četvrti na Istoku, a Islandersi pretposljednji.

Winnipeg Jetsi nastavljaju s odličnim igrama na svom ledu. Protiv Montreal Canadiensa upisali su 12. domaću pobjedu i u tom segmentu su među pet najboljih momčadi lige. Odličan vratar Pavelec "zaključao" je svoja vrata i obranio svih 27 udaraca upućenih prema njemu, a njegovi suigrači pobrinuli su se da te obrane ne budu uzaludne. Wheeler je postigao dva pogotka, a Glass i Stapleton po jedan za visoku pobjedu 4:0.

"U zadnjoj trećini nismo im dali nikakve prilike za postizanje pogotka. Nastavili smo klizati, a to su stvari koje morate raditi da biste pobijedili u ligi. Ako naučimo nešto iz ovoga što smo radili večeras i nastavimo s tim, bit ćemo težak suparnik svakome, pogotovo u posljednjoj trećini", poručio je Wheeler, čija će momčad u petak ugostiti Pittsburgh Penguinse. Canadiensi, pak, imaju već pet poraza u nizu i moraju se brzo trgnuti.

U krizi su i hokejaši Minnesote Wild. Oni su u gostima kod Edmonton Oilersa doživjeli treći uzastopni poraz (4:0), no još uvijek su sigurno na drugoj poziciji Zapada. Trener Minnesote Mike Yeo nije mogao biti zadovoljan onime što je vidio od svojih igrača. Na tri gostovanja u Kanadi upisali su tri poraza i postigli samo dva pogotka.

"Jasno je da nas čeka još puno posla. Moramo shvatiti da liga postaje teža. Što sezona odmiče, to su momčadi sve bolje. Ne smijemo samo držati korak s drugima, već moramo pokušati biti ispred njih. Ovo putovanje bilo je korak unatrag."

Nazem Kadri i James Reimer bili su ključne figure u pobjedi Toronto Maple Leafsa protiv Buffalo Sabresa. Kadri je postigao pobjedonosni pogodak za 3:2, a Reimer je prikupio 40 obrana. Ottawa Senatorsi su pogotkom Bobbyja Butlera u produžetku nadvisili Florida Pantherse 4:3, a Nashville Predatorsi kompletirali su fantastičan preokret protiv Columbus Blue Jacketsa (6:5). Iako su gubili 4:1 i 5:2, s četiri pogotka u nizu došli su do pobjede, koju im je devet sekundi prije zadnjeg zvuka sirene donio Martin Erat.

Rezultatom 3:2 pobjedu su osigurali još hokejaši Calgary Flamesa i Los Angeles Kingsa koji imaju jednaki broj bodova (36) na Zapadu.

NHL, četvrtak, 22. prosinca:
New York Rangers - New York Islanders 4:2, Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3:2, Ottawa Senators - Florida Panthers 4:3 (OT), Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 6:5, Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 4:0, Calgary Flames - Detroit Red Wings 3:2, Edmonton Oilers - Minnesota Wild 4:1, Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!