Nogomet

Srna: "Ne žalim za zapadnom Europom"

Borna Rupnik • petak, 23.12.2011.
Srna: "Ne žalim za zapadnom Europom"
Foto: EPA

Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, jesen je završio ispadanjem iz Lige prvaka, no ne žali što je još uvijek u Ukrajini umjesto neke zapadnije nogometne sile...

Nogometaši ukrajinskog prvaka Šahtara iznenađujuće su se oprostili od Europe. Ostali su posljednji u svojoj skupini Lige prvaka, iza APOEL-a, Zenita i Porta, a kapetan momčadi, Darijo Srna, osvrnuo se bližu i dalju prošlost.

"Nije kraj svijeta što smo ispali iz Lige prvaka. Dajemo sve od sebe, a predsjednik i navijači to znaju. Pokušat ćemo ponovno iduće godine", prenose klupske stranice njegove riječi.

U Srninom slučaju mnogi se pitaju zašto se nije okušao u nekoj od liga petice. Povezivalo ga se i s velikanima poput Bayerna, Chelseaja, pa čak i Barcelone.

"Lijepo je igrati i živjeti u Donecku. Ljudi su ludi za nogometom, a imamo uvjete s kojima se ne mogu nositi ni osjetno veći europski klubovi. Nije mi žao što nisam otišao u redove nekog zapadnoeuropskog velikana. Nikada mi neće biti žao, i da mogu sve ovako ponoviti, to bih i učinio", prokomentirao je bivši igrač splitskog Hajduka.

Darijo Srna je poslije selidbe s Poljuda rastao zajedno sa Šahtarom i rado se prisjeća tog puta: "Ponosan sam na ono što sam učinio. Kada sam došao, klub je bio na niskim granama, a danas je jedan od najboljih u Europi. Kapetan sam već pet godina, osvojio sam mnoge trofeje, bio sam u Uefinom izboru momčadi kola Lige prvaka - i sve to sa Šahtarom, a to je teže nego da sam u Barceloni. Velika mi je to čast".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2011. u 20:09
    ovo sto na kraju kaze je 100% tocno... volio bi ga i ja gledati u barci itd. ali covjek je zavolio doneck i to treba postovati...da je bar vise taki....
    Obrisan korisnik
  • bubici23.12.2011. u 19:34
    Slažem se. U nekom poštenom klubu ne bi primirisao prvoj postavi.
    bubici
  • Obrisan korisnik23.12.2011. u 15:15
    da on vrijedi za zapad, bio bi on na zapadu odavo....
    Obrisan korisnik